IniciNoticiesComerçLA PUJADA DE L’IVA NO AFECTARÀ DE LA MATEIXA MANERA ELS COMERÇOS....

LA PUJADA DE L’IVA NO AFECTARÀ DE LA MATEIXA MANERA ELS COMERÇOS. EL MATERIAL ESCOLAR, LES PERRUQUERIES I LES FLORISTERIES SÓN ELS MÉS PERJUDICATS.

Des d’aquest passat dissabte, 1 de setembre, anar a comprar fa una mica més de mal a la butxaca. Amb el nou mes també ha entrat en vigor la pujada de l’IVA en la majoria de productes i serveis. I mentre en alguns l’increment és simbòlic, en d’altres es nota molt més. L’IVA general, que fins ara era del 18%, passa al 21%. En aquest grup hi trobem la roba i les sabates, els vehicles i carburants, els serveis com la llum i el telèfon, el tabac i les begudes alcohòliques i els aparells electrònics. En relació a aquests últims, des de l’establiment de Can Vivé a Tordera han comentat en aquesta emissora que no han notat un increment de vendes aquest últim més d’agost, ja que quan s’espatlla algun aparell, cal canviar-lo. Per això en Josep diu que no creu que canviïn gaire les vendes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/iva-can-vive.mp3|titles=iva can vive]

Pel que fa al tabac, des del punt de venda de la Plaça de l’Església, el seu encarregat, en Josep Falgueras, ha explicat que sí que han notat un increment de vendes aquest últim més, però creu que no els perjudicarà gaire la pujada ja que, en principi, l’assumeixen les cases comercials.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/iva-estanc-plaça.mp3|titles=iva estanc plaça]

En relació als carburants, aquest passat divendres es van poder veure cues de cotxes a la benzinera Cepsa de l’entrada de Tordera, per omplir els dipòsits abans de la pujada de l’IVA i així estalviar-se uns diners. Ara bé, hi ha dos grups que notaran molt més l’increment d’aquest impost.

D’una banda hi ha el material escolar, que fins ara es pagava un IVA superreduït d’un 4% i ara ha passat a l’IVA general del 21%. La setmana passada escoltàvem els encarregats de les llibreries torderenques, explicant que moltes famílies han avançat les compres a l’agost perquè no els costi tan cara la tornada a l’escola. Ara bé, recordaven que els llibres de text es

ÚLTIMES NOTÍCIES