IniciNoticiesRegidoriesNOMÉS SIS WEBS MUNICIPALS DEL MARESME APROVEN UN TEST DE LA UAB...

NOMÉS SIS WEBS MUNICIPALS DEL MARESME APROVEN UN TEST DE LA UAB SOBRE TRANSPARÈNCIA INFORMATIVA. LA PÀGINA DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA ES SITUA A LA PART BAIXA DE L’ESTUDI. EL REGIDOR DE MITJANS DE COMUNICACIÓ JOSEP LLORENS ANUNCIA UNA NOVA WEB PER A FINALS D’ANY.

La majoria de pàgines web municipals de la comarca del Maresme no han superat un test fet pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona en el que s’avaluen diversos aspectes relatius a la informació que ofereixen les pàgines web dels consistoris. Es tracta del mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya que ha analitzat els webs municipals de tots els Ajuntaments del país puntuant aspectes com la informació que s’ofereix del municipi i el seu alcalde, del consistori, dels grups polítics que l’integren o si tenen un servei de notícies i agenda d’actes entre altres.

Només sis municipis maresmencs han obtingut l’aprovat on el màxim de puntuació se situa en el 100%. Es tracta d’Alella (51%), Arenys de Mar (54%), Mataró (68%), Pineda de Mar (56%), Premià de Mar (66%) i Sant Vicenç de Montalt (59%).

La web de l’ajuntament de Tordera es situa a la part baixa de valoració, a prop del 30%. Segons l’estudi, la web torderenca suspèn en informació dels representants polítics (informació bàsica de l’alcalde, de representants del govern, dels partits de l’oposició); informació com es gestionen els recursos col·lectius (inclou informació sobre les competències d’òrgans de govern, composició i calendari de treball, publicació d’acords del govern o junta de govern local. Informació sobre plans municipals, publicació de les retribucions dels càrrecs electes i publicació del pressupost municipal). L’estudi també troba mancances en la publicació de notícies sobre les actuacions dels membres del govern i oposició relacionades amb el rendiment de comptes i amb el control de la gestió del govern. En contra, la web de l’ajuntament de Tordera aprova en publicació d’ordenances, pla d’ordenació urbanística, amb la publicació de notícies, informació de contractacions i concessions, informació i historia del municipi, informació d’entitats o adreces electròniques. El regidor de mitjans de comunicació, Josep Llorens assegura que les conclusions d’aquest estudi, permetran millorar el contingut de la nova web municipal, que l’ ajuntament de Tordera vol estrenar a finals d’any.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/llorens-web-municipal-1.mp3|titles=llorens web municipal 1]

Josep Llorens assegura que la nova web de l’ajuntament de Tordera buscarà millorar la comunicació entre l’administració i el ciutadà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/llorens-web-municipal-2.mp3|titles=llorens web municipal 2]

Els autors de l’estudi asseguren que aquest ha obtingut una molt bona acollida entre els responsables polítics dels webs que, un cop han conegut la seva puntuació, en molts casos han treballat per millorar-la. És el cas, per exemple, de Premià de Mar que, inicialment, va obtenir una puntuació del 51% i ara ha passat a tenir-ne una del 66%.

ÚLTIMES NOTÍCIES