IniciNoticiesCulturaLA CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG DE LA FESTA MAJOR ACONSEGUEIX UN...

LA CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG DE LA FESTA MAJOR ACONSEGUEIX UN CENTENAR DE DONACIONS. MITJA DOTZENA VAN SER DE NOUS DONANTS.

Foto: Sònia Freixas

La diada de Sant Bartomeu d’aquest any va començar amb la despertada popular a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot, que va finalitzar a la Plaça de l’Església amb una xocolatada popular per a tots els assistents. La regidora de joventut, Eliana Romera, explica que la despertada amb els geganters i Pere Cot era una aposta nova per aquest any i que va tenir molt èxit.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-despertada.mp3|titles=balanç despertada]

El dia 24, durant tot el dia, la unitat mòbil del Bang de Sang va ser a Tordera en motiu de la campanya especial de la Festa Major. Al final del dia, les xifres eren les següents: 103 donacions, 13 de les quals de nous donants, i 11 oferiments de donants que al final no van poder donar sang. El Bang de Sang de Catalunya recorda que la sang no té cap substitut i que la única forma de disposar-ne és la donació. Cada dia es necessiten més de 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan la necessita.

Per altra banda, aquest passat dissabte el matí, la passejada de motos clàssiques organitzada pel Motoclub Tordera 7 i mig va aplegar unes 150 motos d’època al nostre municipi. Escoltem la valoració d’un dels organitzadors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-motos-classiques.mp3|titles=balanç motos classiques]

Dissabte a la tarda, el protagonisme el van tenir les sardanes. Un any més, la Plaça de l’Església es va omplir de gent per veure ballar els nens i nenes participants al curset d’estiu organitzat per l’Associació La Nostra Dansa. Un any més, s’ha estat a prop del centenar de participants. Una de les organitzadores del curset, la Núria Costa, es mostrava molt satisfeta amb el curset d’enguany.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-cloenda-curset-sardanes.mp3|titles=balanç cloenda curset sardanes]

La baixada de carretons i el sopar popular a la Pista de l’Amistat van posar ahir el punt i final a la Festa Major de Tordera 2012, que enguany, per la situació econòmica general, ha comptat amb un dia menys d’orquestra.

ÚLTIMES NOTÍCIES