IniciNoticiesEntitatsEL TORDERENC JOAN BOU I PLA EXPLICA COM ERA L’ECONOMIA DEL NOSTRE...

EL TORDERENC JOAN BOU I PLA EXPLICA COM ERA L’ECONOMIA DEL NOSTRE MUNICIPI AL SEGLE XVII EN LA TRADICIONAL CONFERÈNCIA QUE ORGANITZA EL CERCLE D’HISTÒRIA PER LA FESTA MAJOR DE TORDERA.

Aquest passat divendres, el Cercle d’Història de Tordera va organitzar la tradicional conferència en motiu de la Festa Major. Amb el títol “Estralls econòmics en una societat tradicional”, el torderenc Joan Bou i Pla va parlar de les crisis econòmiques que va patir el nostre municipi durant el segle XVII. Llavors Tordera tenia uns 1.000 habitants i el 65% de la població treballava en el sector primari. Al final de l’acte, el conferenciant va explicar a Ràdio Tordera com era la situació econòmica del poble en aquell moment de la història. Escoltem-lo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-conferencia-1.mp3|titles=balanç conferencia 1]

En Joan Bou ha estudiat economia, però en la conferència va lligar aquest àmbit amb la història. Ell mateix explica com va sorgir la idea i tota la documentació que ha consultat per preparar-la.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-conferencia-2.mp3|titles=balanç conferencia 2]

Bou ha fet una valoració positiva de la conferència de divendres i ha comentat que caldria conèixer millor els orígens del nostre poble.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-conferencia-3.mp3|titles=balanç conferencia 3]

La conferència va comptar amb una bona assistència de públic i va tenir un simbolisme especial, ja que va servir per commemorar el desè aniversari del Cercle d’Història de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES