IniciNoticiesCulturaLA PRIMERA EDICIÓ DEL “PLAYING AROUND TORDERA” AMBIENTA AMB CANT I MÚSICA...

LA PRIMERA EDICIÓ DEL “PLAYING AROUND TORDERA” AMBIENTA AMB CANT I MÚSICA EN VIU ELS CARRERS DE TORDERA, QUE ES VAN OMPLIR DE GENT QUE SEGUIA EN DIRECTE AQUESTA INNOVADORA PROPOSTA MUSICAL.

Foto: Cristobal Fernandez

La Regidoria de Joventut, a través del Casal de Joves de Tordera, l’escola de música “Music-Kem” i “Ràdio Tordera”, van organitzar aquest passat dissabte una iniciativa musical anomenada “Playing around Tordera”. Els carrers del nostre poble es van omplir de musics professionals i aficionats que, amb els seus instruments, van interpretar la mateixa cançó en diferents punts de Tordera, tots a la vegada. Així doncs, entre les 6 i les 7 de la tarda, la melodia de l’ “Over in the rainbow- What a wonderful world” es va sentir durant 5 vegades amb el so de guitarres, bateries, flautes i altres instruments, al Pont de Ferro, al Parc de la Sardana, a la Plaça de l’Església, a la Plaça Lluís Companys i, fins i tot, a l’ermita del veïnat de Sant Pere, entre d’altres punts de Tordera. La referència per anar tots els músics coordinats era Ràdio Tordera, per on sonava la melodia. Un dels organitzadors, Albert Mallorca, es mostra satisfet amb el resultat d’aquesta innovadora proposta musical i diu que la voluntat és anar-ho repetint.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-pat-1.mp3|titles=balanç pat 1]

Els participants al “Playing around Tordera” coincideixen que és una proposta molt gratificant i que s’ha de seguir potenciant. Podem escoltar les valoracions d’alguns musics i el fragment d’un dels moments musicals que es va viure aquest passat dissabte als carrers de Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/balanç-pat-2.mp3|titles=balanç pat 2]

La proposta es va complementar amb una gimcana per a totes les edats, on els participants havien de localitzar els músics i fer-s’hi una fotografia. També es va enregistrar tot el procés i ara s’editarà un vídeo, que es podrà veure el dia 18 d’agost, en el marc del concert jove de la Festa Major de Tordera.

Aquesta iniciativa ja s’ha celebrat en altres llocs del món. Al canal de vídeos Youtube de Internet s’hi poden trobar diversos exemples. De fet, la idea sorgeix de la voluntat dels organitzadors de promoure aquesta mateixa activitat, a nivell de tot Catalunya, per recaptar fons per La Marató de TV3. L’objectiu és que, una vegada estigui acabat el vídeo del “Playing around Tordera”, amb el suport de l’Ajuntament, es pugui ensenyar la iniciativa a TV3 i proposar la organització d’aquesta activitat per a La Marató d’aquest any.

ÚLTIMES NOTÍCIES