IniciNoticiesPolíticaEL REGIDOR DEL PARTIT POPULAR A TORDERA, XAVIER MARTÍN, VALORA A RÀDIO...

EL REGIDOR DEL PARTIT POPULAR A TORDERA, XAVIER MARTÍN, VALORA A RÀDIO TORDERA ALGUNES DE LES MESURES DE LA NOVA LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL, INCLOSES EN L’ÚLTIM PAQUET DE RETALLADES DEL GOVERN DE MARIANO RAJOY.

Fa unes setmanes que el govern de Mariano Rajoy va anunciar un nou paquet de retallades i, entre les mesures aprovades, destaca la reforma de l’administració local. L’objectiu és posar ordre a l’estructura dels poders locals i reduir-ne els costos, per tal de guanyar competitivitat i millorar-ne l’economia. Segons el ministre d’Hisenda, amb els canvis es podria aconseguir un estalvi de 3.500 milions d’euros.

La setmana passada escoltàvem l’Alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, que es mostrava preocupat amb aquestes reformes, ja que són els consistoris locals els qui estan més en contacte amb els problemes quotidians dels ciutadans. Des d’aquesta emissora volem conèixer, també, les opinions dels partits de l’oposició sobre aquest últim paquet de retallades del govern del Partit Popular. Precisament, el regidor dels populars a Tordera, Xavier Martín, destaca que amb la conjuntura econòmica actual, no es podia fer una altra cosa que prendre decisions com aquesta.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/pp-retallades-1.mp3|titles=pp retallades 1]

Una de les qüestions que inclou aquesta reforma de l’administració local és la vigilància dels municipis de menys de 20.000 habitants, que podrien perdre la competència d’alguns serveis i quedar en mans de les diputacions. Tordera, amb poc més de 16.000 habitants, podria ser un d’aquests municipis. Xavier Martín ha recordat que de moment s’ha fet l’anunci d’aquesta mesura, però que encara no s’ha definit com s’articularà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/pp-retallades-2.mp3|titles=pp retallades 2]

Una altra de les mesures destacades és la reducció en un 30% del nombre de regidors, que s’aplicaria en les properes eleccions municipals. Xavier Martín ha explicat com podria afectar aquesta decisió al seu partit.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/pp-retallades-3.mp3|titles=pp retallades 3]

Recordem que aquesta reforma de l’administració local s’emmarca dins l’últim paquet de retallades del govern espanyol, anunciades fa poques setmanes.

Precisament, el passat dijous, 26 de juliol, de Diputació de Barcelona va aprovar una moció, amb el vot contrari del Partit Popular, en què es rebutja la proposta del govern de Mariano Rajoy de reduir un 30% el nombre de regidors municipals. El text defensa el món local i la seva autonomia i recorda que els serveis públics es garanteixen des de la proximitat que ofereix el municipalisme.