IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PER TAL QUE LES PERSONES...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PER TAL QUE LES PERSONES O FAMÍLIES DESNONADES QUEDIN EXEMPTS DE PAGAR LA PLUSVÀLUA.

La situació econòmica actual ha fet que moltes persones o famílies no puguin fer front a les hipoteques dels seus habitatges. Ara bé, amb el sistema actual, en aquestes circumstàncies el propietari que deixa de ser-ho està obligat a pagar la plusvàlua. Aquest és un fet del tot incoherent, ja que si la persona o família no pot afrontar els rebuts de la hipoteca, s’entén que tampoc podrà fer front a aquest impost recaptatori. Així, hauria de ser l’entitat financera que executa el deute la que assumís l’impost de la plusvàlua.

Tenint en compte aquesta conjuntura, doncs, el plenari municipal va aprovar la setmana passada una moció, a proposta del grup del PSC, per tal que les persones desnonades quedin exempts de pagar la plusvàlua. També es va acordar que l’ens local busqui el camí legal perquè aquesta decisió sigui ferma i demani al govern central la modificació de la llei reguladora de les hisendes locals, de manera que sigui l’entitat de crèdit que executa el desnonament qui es faci càrrec de la plusvàlua. A més, es va decidir fer arribar els acords de la moció al tercer sector i la plataforma d’afectats per la hipoteca, als ministeris d’economia i hisenda, al departament d’economia de la Generalitat, a les entitats municipalistes i a tots els grups del Congrés dels Diputats.

El regidor del PSC, Josep Romaguera, va subratllar la importància de la moció, en tant que cal fer costat a les famílies que perden casa seva per no poder afrontar el cost de la hipoteca.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/desnonaments-psc.mp3|titles=desnonaments psc]

El regidor del PP, Xavier Martín, va destacar alguns dels canvis que ha fet el govern de Mariano Rajoy respecte la llei reguladora de les hisendes locals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/desnonaments-pp.mp3|titles=desnonaments pp]

El regidor d’ERC, Xavier Pla, va justificar el vot favorable en tant que la plusvàlua suposa una sobrecàrrega per a les famílies desnonades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/desnonaments-erc.mp3|titles=desnonaments erc]

El regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona, Jordi Camó, va explicar que juntament amb la taula de coordinació local pel dret a l’habitatge estan treballant en el tema. En el mateix sentit, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va destacar la incoherència d’aquestes situacions i va justificar la necessitat de la moció.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/desnonaments-alcalde.mp3|titles=desnonaments alcalde]

La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics amb representació al consistori. Des de la Diputació de Barcelona ja s’està treballant per impulsar una sol·licitud de canvi de la normativa hipotecària, perquè no s’instrumentalitzi una suspensió en els casos d’impagament.