IniciNoticiesPolíticaL’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA, DEFENSA LA TASCA DELS AJUNTAMENTS I...

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA, DEFENSA LA TASCA DELS AJUNTAMENTS I CONSIDERA INNECESSARIES ALGUNES DE LES MESURES DE LA NOVA LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL, ANUNCIADES FA UNES SETMANES PEL PRESIDENT ESPANYOL, MARIANO RAJOY.

Fa uns dies que el govern de Mariano Rajoy va anunciar un nou paquet de retallades i, entre les mesures aprovades, destaca la llei de reforma de l’administració local, que modifica l’actual llei de bases. L’objectiu no és altre que posar ordre a l’estructura dels poders locals i reduir-ne els costos, per tal de guanyar competitivitat i millorar-ne l’economia. Segons el ministre d’Hisenda, amb aquests canvis es preveu un estalvi de 3.500 milions d’euros. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, es mostra preocupat amb aquestes reformes i destaca la feina dels ajuntaments, en tant que són els qui estan en contacte amb els problemes quotidians dels ciutadans. També destaca que el dèficit de les administracions locals representa només una petita part del total de dèficit de l’estat espanyol.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/alcalde-retallades-1.mp3|titles=alcalde retallades 1]

Del paquet de mesures, una de les acordades és la supressió de les mancomunitats, amb l’objectiu d’estalviar 700 milions d’euros. Per altra banda, el ministre d’Hisenda també va explicar que es vigilarien els municipis de menys de 20.000 habitants i, en cas de no complir la qualitat d’alguns serveis, aquests podrien quedar en mans de les diputacions, que es convertirien en “gestores centralitzadores” de serveis públics d’ordre menor. Aquest podria ser el cas de Tordera, que actualment compta amb poc més de 16.000 habitants. I un dels serveis que es podria veure afectat amb aquesta mesura és el de l’interventor municipal. Ho ha explicat Joan Carles Garcia, que també ha dit que això només és un anunci i que ni els ajuntaments ni tampoc la pròpia diputació saben com s’haurà de fer.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/alcalde-retallades-2.mp3|titles=alcalde retallades 2]

Una altra de les mesures destacades del paquet de reforma de l’administració local és la reducció en un 30% del nombre de regidors, que no es podrà aplicar fins a les properes eleccions municipals. En el cas de Tordera suposaria passar dels 17 regidors actuals a 13, de manera que els regidors de govern acumularien més carteres. Joan Carles Garcia la considera populista i innecessària.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/alcalde-retallades-3.mp3|titles=alcalde retallades 3]

Recordem que aquesta reforma de l’administració local s’emmarca dins l’últim paquet de retallades del govern espanyol, anunciades fa poques setmanes.