IniciNoticiesMedi ambientUNA QUARANTENA DE DOTACIONS DELS BOMBERS DE LA GENERALITAT CONTINUEN TREBALLANT EN...

UNA QUARANTENA DE DOTACIONS DELS BOMBERS DE LA GENERALITAT CONTINUEN TREBALLANT EN L’INCENDI FORESTAL DE SANT FELIU DE BUIXALLEU. EL FOC EVOLUCIONA FAVORABLEMENT.

Crema una zona de vegetació a Grions, un nucli de població de Sant Feliu de Buixalleu, La Selva, al costat de la carrera Gi-553 (la que va d’Hostalrich a Arbúcies), al quilòmetre 5 d’aquesta via. El foc evoluciona favorablement. De moment ja ha cremat 8 hectàrees de vegetació. Els bombers han rebut l’avís quan faltaven pocs minuts per un quart de 4 de la tarda i en aquests moments hi estan treballant 8 mitjans aeris i una trentena de terrestres per aturar el cap del foc a una pista forestal i evitar, precisament, que pugui propagar-se pel fons del barranc de Nualart. La carretera continua tallada en els dos sentits de la marxa i la Policia ha desviat la circulació per la C-35 i la Gi-552.

Com a mesura de prevenció s’han desallotjat 6 persones de la casa de colònies Can Vendrell i 4 persones de la masia Can Cerdanya. S’ha habilitat el pavelló de Sant Feliu de Buixalleu per atendre els desallotjats. La urbanització Riuclar ja no està confinada però els Mossos d’Esquadra patrullen per la zona per si fos necessari avisar els veïns a causa del fum.

Fins al lloc de l’incendi també s’hi ha desplaçat una desena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i diversos efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya, l’INFOCAT.