IniciNoticiesEsportsLA TORDERENCA MARIONA LLORENS ES PROCLAMA CAMPIONA DEL MÓN PER EQUIPS EN...

LA TORDERENCA MARIONA LLORENS ES PROCLAMA CAMPIONA DEL MÓN PER EQUIPS EN CAMPIONAT DE BITLLES CATALANES CELEBRAT AL SALVADOR

La Selecció Catalana de bitlles ha obtingut uns excel·lents resultats en la seva participació a la primera Copa Internacional de bitlles catalanes, celebrada dissabte passat a El Salvador, Amèrica Central. I entre els jugadors de la selecció catalana hi havia una torderenca, la Mariona Llorens, del club de bitlles La Penya del Bistec de Tordera, que s’ha proclamat campiona en la categoria d’equips i en la Copa Associació, i també ha guanyat la medalla de bronze en la categoria femenina per parelles. La resta de l’equip català estava format per: Gerard Albiol, del club de bitlles La Galera; Sergi Arqués, del club de bitlles Deltebre, i Marta Solé, del club de Bitlles Siuranenc d’Horta. Conjuntament, han aconseguit 7 medalles d’or, 1 de plata i dues de bronze. L’estadi “La cuna del mágico”, de San Salvador, ha estat la seu d’aquesta competició, on a més dels amfitrions i de Catalunya també hi ha participat la selecció de Guatemala.

L’organització d’aquesta primera Copa Intercontinental és el resultat de diverses actuacions de promoció del joc de les bitlles catalanes en l’àmbit internacional, per part de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB). Aquesta federació va començar l’any 2004 una campanya de difusió en alguns casals catalans europeus i va establir una estreta col·laboració amb l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals. La culminació va ser la publicació d’un llibre l’any 2006. El 2007, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling va iniciar els contactes amb l’estructura esportiva del bowling internacional i, d’aquesta manera, va obrir una nova via de promoció de les bitlles catalanes, que va culminar el 2008 amb la fundació de l’Associació Mundial Bowling Six. Juntament amb la Federación Salvadoreña de Bowling i la Federación Nacional de Boliche es van posar a treballar per promoure aquest esport arreu del món. El resultat, l’organització d’aquesta primera Copa Intercontinental que, com ja hem dit, ha comptat amb la participació de la torderenca, Mariona Llorens, una de les integrants de la Selecció Catalana de Bitlles Catalanes. Recordem que l’equip ha quedat campió del món.

ÚLTIMES NOTÍCIES