IniciNoticiesSalutCREU ROJA POSA EN MARXA UN SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER DONAR...

CREU ROJA POSA EN MARXA UN SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA MÒBIL PER DONAR MÉS AUTONOMIA A LA GENT GRAN FORA DE CASA.

Creu Roja Catalunya ha posat en marxa un nou servei de teleassistència mòbil per afavorir l’autonomia de la gent gran fora de casa. La iniciativa consisteix en donar un mòbil als usuaris on només pitjant una tecla marcada en vermell es posen en contacte amb el centre de coordinació de Creu Roja. Aquest servei permet donar continuïtat a la teleassistència domiciliària que funciona fa vint anys a Creu Roja i d’aquesta manera s’afavoreix que la persona pugui sortir de casa amb la seguretat que si es troba davant de qualsevol incidència podrà ser atesa ràpidament. La directora del departament de gent gran de Creu Roja, Susanna Roig, explica que el servei pot ser útil davant qualsevol imprevist quotidià però que principalment busca ser un servei d’acompanyament i preventiu.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/creu-roja-teleassistencia-1.mp3|titles=creu roja teleassistencia 1]

El coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, explica que el servei busca donar autonomia a la gent gran i tranquil·litat als cuidadors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/creu-roja-teleassistencia-2.mp3|titles=creu roja teleassistencia 2]

A més, el dispositiu mòbil permet la localització exacta de la persona que el porta ja sigui a través de GPS o del sistema del mòbil. Actualment, a Tordera més d’un centenar de persones grans utilitzen el servei de teleassistència.

ÚLTIMES NOTÍCIES