IniciNoticiesEducacióEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN AUGMENT DE LA TAXA...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN AUGMENT DE LA TAXA DEL TRANSPORT ESCOLAR COL·LECTIU DEL MUNICIPI.

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada la modificació de la taxa per a l’ús del servei de transport públic urbà per viatgers i del transport escolar col·lectiu no obligatori als centres docents del municipi. Així, la taxa per aquest últim s’incrementa dels 16 als 20 euros mensuals per alumne, el que representa equiparar-la a la taxa de transport escolar que el Consell Comarcal del Maresme està cobrant des d’aquest curs 2011-2012. També existiran una escala de preus per a les famílies que tinguin més d’un fill que utilitzi el servei, per tal que el cost sigui una mica més baix, i una sèrie de bonificacions. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, diu que tot i l’increment de la taxa, són conscients  de la diferència entre el cost del servei i el que aquest recapta.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/taxa-transport-escolar-ciu.mp3|titles=taxa transport escolar ciu]

Hi ha tres maneres per reduir aquest diferencial: incrementant la taxa (tal i com s’ha fet), buscant subvencions o disminuint-ne el cost.

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin, va mostrar el vot contrari del seu partit perquè no estan d’acord amb el sistema de bonificacions i la rebaixa de preus cap a les famílies que tinguin més d’un fill que faci us del servei.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/taxa-transport-escolar-pp.mp3|titles=taxa transport escolar pp]

El regidor d’ERC, Xavier Pla, va justificar l’abstenció del seu partit perquè no s’ha fet res per reduir el dèficit que genera aquesta taxa.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/taxa-transport-escolar-erc.mp3|titles=taxa transport escolar erc]

El Regidor del PSC, Josep Romaguera, diu que aquest servei abans el donava el Consell Comarcal del Maresme i el cost era més baix.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/07/taxa-transport-escolar-psc.mp3|titles=taxa transport escolar psc]

La modificació de la taxa del transport escolar col·lectiu no obligatori als centres docents del municipi es va aprovar amb el vot favorable de CiU, l’abstenció d’ERC i els vots contraris del PSC i el PP.