IniciNoticiesEducacióEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT AUTORITZA A L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS DE TORDERA PODER REALITZAR...

EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT AUTORITZA A L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS DE TORDERA PODER REALITZAR JORNADA INTENSIVA EL CURS VINENT.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha autoritzat que 379 instituts de Secundària, entre ells l’institut Lluís Companys de Tordera, puguin realitzar la jornada lectiva compactada. L’institut torderenc, ja fa temps va mostrar el seu interès en aplicar el curs vinent la jornada intensiva al centre. De fet, la jornada intensiva és una pràctica generalitzada als centres de secundària de bona part d’Europa i també a la majoria de comunitats de l’Estat Espanyol. El director de l’institut torderenc, Àngel Pous, destaca els avantatges de compactar l’horari de classes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/angel-pous-jornada-intensiva-.mp3|titles=angel pous jornada intensiva]

Angel Pous explica un 90% de professors, alumnes i pares de l’institut Lluís Companys donen suport a la proposta de fer jornada intensiva.

El Departament s’estalvia, amb aquest nou horari, la subvenció de menjador d’aquells escolars que han de traslladar-se a una altra població per anar a l’institut, així com unes altres despeses generals de manteniment dels centres. Segons un càlcul elaborat pel sindicat de docents ASPEPC, la implantació de la jornada intensiva als instituts de Secundària de Catalunya suposaria un estalvi d’uns 14,5 milions d’euros anuals en electricitat, calefacció i altres despeses.