IniciNoticiesMedi ambientPROTECCIÓ CIVIL ACTIVA L’ALERTA PER L’ONADA DE CALOR

PROTECCIÓ CIVIL ACTIVA L’ALERTA PER L’ONADA DE CALOR

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat  la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per l’onada de calor. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que fins a finals de setmana es preveu un augment significatiu de les temperatures a tot Catalunya, especialment a l’interior, amb temperatures per sobre l’habitual en aquesta època durant més de tres dies. Les temperatures podran arribar als 40 graus en indrets de l’interior del país.

Protecció Civil ha recomanat als municipis, per mitjà d’un avís des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i la protecció de les persones més vulnerables (sobretot gent gran, nadons i malalts crònics).

En  l’àmbit sanitari, Salut Pública, un cop protecció civil ha activat el PROCICAT per Onada de Calor, ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut. Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol dels números següents: 112, 061, 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores.

Protecció Civil recorda els consells bàsics d’hidratar-se adequadament, evitar el sol directe a les hores de màxima insolació i mantenir contacte amb familiars o amics en situació de vulnerabilitat que visquin sols per comprovar que estiguin bé.

ÚLTIMES NOTÍCIES