IniciNoticiesEducacióAQUESTA SETMANA ARRIBA A TORDERA “EL BUS ALÍCIA” PER DIVULGAR L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE.

AQUESTA SETMANA ARRIBA A TORDERA “EL BUS ALÍCIA” PER DIVULGAR L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE.

L’Obra Social de CatalunyaCaixa, en col·laboració amb la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), porten a Tordera el “Bus Alícia”. Es tracta d’una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics l’objectiu del qual és informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa sobre la importància d’una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d’acord amb l’entorn.

El Bus Alícia disposa d’un espai expositiu d’uns 50 m², accessible també per a persones amb mobilitat reduïda. Integra un àmbit expositiu dotat de recursos audiovisuals i multimèdia, on, de manera rigorosa, lúdica i interactiva, s’explica i s’interpel·la els visitants sobre la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments.
Des del bus s’ofereix una sèrie de tallers de 45 o 60 minuts de durada adreçats especialment a casals d’estiu, famílies i gent gran, destinats a fomentar bons hàbits alimentaris petits a partir de la cuina, tallers on s’hi ensenyen mitjans pràctics per poder elaborar menús equilibrats i apetitosos per a cada dia de la setmana. La responsable del projecte, Pola Canteli afegeix que el “Bus Alícia” i els tallers van dirigits a tots els públics.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/bus-alicia-1.mp3|titles=bus alicia 1]

Així mateix, el Bus Alícia és una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia. Pola Canteli explica la importància de saber cuinar correctament els aliments.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/bus-alicia-2.mp3|titles=bus alicia 2]

El Bus Alícia visitarà Tordera els dies 26, 27 i 28 de juny, davant del Parc de la Sardana, i els dies 29 i 30 de juny estarà estacionat a l’Av. Costa Brava (al costat del local social del veïnat de Sant Pere).

Durant aquests dies, s’han organitzat diversos tallers per a tots els interessats. D’una banda, el taller familiar tindrà lloc  dimecres 27 de Juny a les 11:00h i dissabte 30 de juny a les 11:00h. El taller d’alimentació adreçat especialment a la gent gran, dijous 28 de juny a les 17:30h. Pola Canteli valora molt positivament la rebuda que té el “Bus Alícia” en els diferents pobles que visita.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/bus-alicia-3.mp3|titles=bus alicia 3]

El Bus restarà obert al públic en general perquè visiti lliurement l’àmbit expositiu, en horari de 10:30 a 14:00 i de 15:00 a 19:30 hores i s’oferiran visites guiades a l’exposició per a una comprensió més profunda dels continguts. Tant la visita lliure com la guiada a la unitat mòbil són gratuïtes i els tallers tenen un preu simbòlic (per la despesa en els productes alimentaris que s’utilitzen als tallers que van dels 3 al 10€) i van a càrrec de monitors especialitzats, nutricionistes, tecnòlegs d’aliments i cuiners experts vinculats directament a la Fundació Alícia.