IniciNoticiesEntitatsELS RESIDENTS DEL RUSC HAN PASSAT LA PRIMERA NIT A LA NOVA...

ELS RESIDENTS DEL RUSC HAN PASSAT LA PRIMERA NIT A LA NOVA LLAR RESIDÈNCIA AL CARRER GIRONA.

L’Associació “El Rusc” de Tordera va fer ahir el trasllat de 10 residents a les dues noves llars situades als pisos del carrer de Girona.

Aquest trasllat arriba després de l’acord pres entre l’entitat i l’Ajuntament, al setembre de 2011, a través del qual el consistori facilitava el lloguer de dos pisos adaptats als nois i noies del Rusc inclosos a la promoció d’habitatges socials que Adigsa construïa a Tordera. El president del Rusc, Pere Domenec es mostrava molt content amb les noves residències.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/rusc-llars-1.mp3|titles=rusc llars 1]

Amb el trasllat, la masia només acollirà l’activitat pròpia de taller i centre ocupacional per a les trenta persones que en fan ús cada dia, tal i com explica, Pere Domenec.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/rusc-llars-2.mp3|titles=rusc llars 2]

Aquest habitatges permetran que les persones del Rusc, amb discapacitat intel·lectual, puguin viure en unes llars més adaptades a les seves necessitats i situades dins del nucli urbà, fet que fins ara no es produïa ja que alguns dels residents vivien en la  masia propera a Sant Ponç. La Gemma, responsable de la nova llar residència, ens explica com serà el dia a dia i l’experiència del trasllat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/rusc-llars-3.mp3|titles=rusc llars 3]

Alguns usuaris de la comunitat del Rusc, es mostraven ahir molt contents amb les noves habitacions i el trasllat de la residència en el nucli urbà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/rusc-llars-4.mp3|titles=rusc llars 4]

El Rusc disposa actualment de dues llars residència per a 18 persones amb discapacitat intel·lectual i un centre ocupacional per a 30 persones.