IniciNoticiesCulturaEL TORDERENC MARCEL FERNÁNDEZ GUANYA UN ACCÈSSIT ALS PREMIS ARAN DE LITERATURA

EL TORDERENC MARCEL FERNÁNDEZ GUANYA UN ACCÈSSIT ALS PREMIS ARAN DE LITERATURA

Foto: Conselh Generau d'Aran

L’actual hereu de Tordera i del Maresme, Marcel Fernández, ha guanyat un accèssit en la categoria de poesia dels XII Premis Aran de Literatura, organitzats pel Conselh Generau d’Aran. Es tracta d’una obra titulada “Moments”, que consta de diversos poemes, “Era mar”, “Era tèrra”, “Era fe”, “Demorar” i “Magràs”, tots ells en aranès, un dialecte de l’occità tal i com marcaven les bases. Marcel Fernàndez ens parlava sobre el seu treball.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marcel-aran-1.mp3|titles=marcel aran 1]

Els premis, destinats a gent occitanòfona de tota Occitània, van ser entregats dissabte passat dins els actes de la Hèsta d’Aran, diada nacional d’aquest país pirinenc en què es celebren els 21 anys de la recuperació dels òrgans d’autogovern propis de la Vall. Marcel Fernández explica que el seu interès per l’aranès, comença fa un any durant un viatge a la Vall d’Aran.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marcel-aran-2.mp3|titles=marcel aran 2]

Marcel Fernández, que també és l’actual hereu de Tordera i del Maresme, assegura que l’Occità també viu una situació difícil, com altres llengües minoritzades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/marcel-aran-3.mp3|titles=marcel aran 3]

L’entrega de premis, que es va celebrar a Vielha, va comptar amb la presència de Carlos Barrera, Síndic d’Aran, i diversos consellers del Conselh Generau, i també va servir per entregar els XXII premis Mossèn Condò Sambeat (literatura fins els divuit anys) i els del Vè premi Diboish ena escòla.

ÚLTIMES NOTÍCIES