IniciNoticiesEntitatsEL CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS DIU A TORDERA QUE SI CATALUNYA TINGUÉS...

EL CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS DIU A TORDERA QUE SI CATALUNYA TINGUÉS ESTAT PROPI SERIA UN PAÍS CAPDAVANTER A EUROPA.

Aquest passat divendres, el Cercle Català de Negocis i Esquerra Republicana de Tordera van celebrar una conferència per explicar les raons de l’Estat propi, amb el títol “Les raons econòmiques de l’Estat propi”. Els ponents del Cercle Català de Negocis van ser Vicenç Lluch i Miquel Àngel Gràcia, advocat i tresorer del cercle respectivament, i van voler donar un altre punt de vista sobre com afecta l’espoli fiscal a les empreses catalanes i a la recuperació econòmica. Les xifres que van donar són realment colpidores a oïdes dels ciutadans. Avui, de cada 100 euros d’impostos que es paguen a Catalunya, 95 euros van directament als comptes de l’Estat i només 5 euros es queden a Catalunya. Sense aquest espoli fiscal, el pressupost de la Generalitat s’incrementaria un 45%, el que significaria disposar de 16.000 euros més cada any. A més, l’atur es reduiria a xifres semblants a les d’Holanda, entre un 5% i un 7%. En declaracions a Ràdio Tordera, el tresorer del Cercle Català de Negocis, Miquel Àngel Gràcia, va explicar que si Catalunya tingués estat propi seria un país capdavanter a Europa.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/lluch-1.mp3|titles=lluch 1]

Gràcia va remarcar que qui ha d’impulsar el procés cap a l’estat propi és la societat civil, la mobilització de la qual és molt important. També va deixar clar que el pacte fiscal no és la solució.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/lluch-2.mp3|titles=lluch 2]

El president d’ERC a Tordera, Xavier Pla, es mostrava satisfet amb la resposta de públic a la conferència del Cercle Català de Negocis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/balanç-xerrada-erc.mp3|titles=balanç xerrada erc]

La conferència, que va tenir lloc a la biblioteca de Tordera, va finalitzar amb un torn de preguntes i un debat.

ÚLTIMES NOTÍCIES