IniciNoticiesComerçEL PROPIETARI D’INDITEX AMANCIO ORTEGA JA ÉS L’HOME MÉS RIC D’EUROPA. LA...

EL PROPIETARI D’INDITEX AMANCIO ORTEGA JA ÉS L’HOME MÉS RIC D’EUROPA. LA COMPANYIA ANUNCIA QUE LA PLATAFORMA LOGÍSTICA DE TORDERA PODRIA ENTRAR EN FUNCIONAMENT AL SETEMBRE.

L’empresari espanyol Amancio Ortega és l’home més ric d’Europa i el quart del món, segons l’índex de milionaris que elabora diàriament l’agència Bloomberg, especialitzada en informació econòmica, actualitzat el 13 de juny. L’agència atribueix al propietari del grup tèxtil Inditex una fortuna de 39.500 milions de dòlars, que el col·loca al capdavant dels milionaris europeus, al davant del suec Ingvar Kamprad, fundador de la cadena Ikea, amb 37.200 milions, i del francès Bernard Arnault, propietari de la firma d’articles de luxe Louis Vuitton Moët Hennessy, a qui s’adjudiquen 22.700 milions de dòlars. El grup Inditex, propietari de Zara, va aconseguir un benefici net de 432 milions d’euros en el primer trimestre fiscal (del febrer a l’abril), cosa que suposa un increment del 30% respecte al mateix període de l’any anterior, gràcies a l’augment de les vendes i millores en l’eficiència.

La companyia ha subratllat que durant el primer trimestre ha reforçat la seva aposta per la inversió a Espanya amb l’inici de les obres d’ampliació de la seva seu central a Arteixo (Galícia), a les quals destinarà uns 100 milions d’euros L’ampliació permetrà crear 400 llocs de treball i suposarà elevar la superfície de les instal·lacions de 90.000 a 160.000 metres quadrats.

D’altra banda, està previst que al setembre comenci a operar la plataforma logística que el grup construeix a Tordera per albergar les operacions de Massimo Dutti, un projecte que suma una inversió de 190 milions i que generarà uns 500 llocs de treball.

ÚLTIMES NOTÍCIES