IniciNoticiesPolíticaEL DESDOBLAMENT DE LA N-II PREOCUPA ALS ALCALDES DE LA ZONA. ELS...

EL DESDOBLAMENT DE LA N-II PREOCUPA ALS ALCALDES DE LA ZONA. ELS REPRESENTANTS MARXEN DE MADRID AMB LA POR QUE EL DESDOBLAMENT EN ELS DOS EXTREMS A TORDERA I LA FRONTERA NO ES FACI MAI.

Els alcaldes afectats per la manca d’avenços en el desdoblament de l’N-II han mantingut aquest dimecres una bateria de reunions amb els grups parlamentaris al Congrés per provar d’impulsar les obres. Segons ha apuntat el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, han estat reunions “positives” de cara a remarcar les reivindicacions del territori, però no han servit per esvair les preocupacions després d’anys en què no s’han adjudicat les partides assignades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/balanç-reunions-madrid-1.mp3|titles=balanç reunions madrid 1]

La quinzena d’alcaldes que s’han desplaçat a Madrid, entre ells l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia,  s’han reunit amb la majoria dels grups parlamentaris per recordar-los que les obres de l’N-II són una necessitat vital per a l’economia dels seus municipis i del país. L’objectiu, aconseguir suports per a unes obres de “sentit comú” en una via d’entrada de primer ordre per a l’Estat per on circul·len 22.000 cotxes diaris. El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, diu que la “música” del desdoblament de la N-II al nord de Girona no acaba de sonar bé.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/06/balanç-reunions-madrid-2.mp3|titles=balanç reunions madrid 2]

La ronda de contactes ha començat a les 10 del matí amb el portaveu del PSOE a la comissió de Foment del Congrés, Rafael Simancas. Posteriorment s’han trobat amb les diputades del PP M.Àngels Esteller (vicepresidenta de la Comissió de Foment) i Concepció Veray, i els diputats de CiU Pere Macias i Jordi Xuclà.

A més, han mantingut reunions amb la diputada d’ERC Teresa Jordà, i el diputat d’IU-EuiA-Cha Joan Josep Nuet. També hi ha hagut reunions amb representants del BNG i PNB.

A més de Robert Fauria s’han desplaçat a Madrid el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i el de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí; així com el del Pla de l’Estany, Jordi Xargay. Pel que fa als alcaldes, hi ha assistit el de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; Maçanet de la Selva, Antoni Guinó; el de Vidreres, Jordi Camps; l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; el de Sils, Martí Nogué; i el de Llançà, Pere Vila. També l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, així com Ramon Ramos com a president comarcal de CDC a la Selva Marítima i també director del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona.

Els alcaldes s’han compromès a mantenir viva aquesta unanimitat en favor del desdoblament de l’N-II més enllà de la jornada d’aquest dimecres.

ÚLTIMES NOTÍCIES