IniciNoticiesSocietatQUATRE TREBALLADORS ACCEPTEN QUATRE ANYS DE PRESÓ PER EXTORQUIR UN CONEGUT A...

QUATRE TREBALLADORS ACCEPTEN QUATRE ANYS DE PRESÓ PER EXTORQUIR UN CONEGUT A MATARÓ I RETENIR-LO DURANT UN DIA EN UN PIS DE TORDERA

Quatre treballadors d’un taller tèxtil de Mataró han acceptat que se’ls imposi una condemna de quatre anys de presó per extorquir un conegut, a qui van retenir durant un dia, van agredir i van amenaçar perquè els lliurés 100.000 euros, pel que sembla per saldar un deute. A la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona, els quatre acusats, que porten en presó preventiva des de setembre de 2010, han arribat a un acord amb la fiscalia, que demanava inicialment tretze anys de presó per a cadascun d’ells, i han acceptat una condemna de quatre anys, amb què es podran acollir a beneficis penitenciaris i, si els correspon, al tercer grau. Els fets ara admesos pels quatre acusats, d’origen xinès, es van iniciar el 2 de setembre de 2010 al migdia, quan van telefonar un compatriota a qui coneixien des de feia mesos amb el pretext de parlar sobre la càrrega de treball existent al taller tèxtil on aquests treballaven a Mataró. Quan la víctima va arribar al local on l’havien citat,  els quatre acusats el van immobilitzar de peus i mans amb unes brides i el van portar a l’interior d’una habitació, on el van amenaçar amb un bat de beisbol i amb dues pistoles, per exigir-li que els lliurés 100.000 euros, pel que sembla per saldar un deute.

La víctima, que treballava en un altre taller tèxtil de Mataró, va accedir a lliurar als quatre acusats els 10.000 euros que tenia ingressats en una entitat bancària de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Els acusats van fer ingerir llavors al seu compatriota una beguda amb una substància química que el va adormir i, quan aquest es va despertar, van comprovar que no podia oposar resistència, per la qual cosa li van posar una caputxa al cap, el van treure del local, el van pujar a un vehicle i es van desplaçar fins a Tordera (Maresme), on van passar la nit a casa d’un d’ells.

L’endemà, es van enfilar a una furgoneta per anar fins a Santa Coloma de Gramenet, si bé abans d’arribar a destí es van detenir en una àrea de servei de la C-32, on la víctima va poder sol·licitar auxili a una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que el va alliberar i va detenir els quatre acusats.