IniciNoticiesMedi ambientELS BOMBERS VOLUNTARIS I INTERIOR SIGNEN LA PAU I FINALMENT NO S’APLICARAN...

ELS BOMBERS VOLUNTARIS I INTERIOR SIGNEN LA PAU I FINALMENT NO S’APLICARAN LES RETALLADES PREVISTES.

El malestar entre bombers voluntaris i Interior està en vies de solució. El col·lectiu tornarà a extingir focs després de tancar un acord amb la conselleria.

Les desavinences entre els bombers voluntaris i el Departament d’Interior provenen de la decisió de no obrir els parcs voluntaris durant la campanya d’estiu. Fins ara, els voluntaris feien guàrdies durant els mesos de més calor i comandaven els auxiliars forestals, que sí tenen una relació contractual, tot i que temporal, amb la Generalitat. Amb les retallades, es va decidir tancar els parcs i activar-los només en cas d’incendis. Sense les guàrdies, el còmput d’hores extres serà inferior. Aquesta decisió afectava directament a la feina dels bombers voluntaris de Tordera, un col·lectiu bàsic al nostre poble en ajudar en l’extinció i prevenció d’incendis forestals.

Ara el conseller Felip Puig ha anunciat que es farà un nou reglament de bombers voluntaris, amb la participació de membres d’aquest col·lectiu. Segons que ha explicat, la conselleria s’ha compromès a la formació de bombers voluntaris i farà una ‘revisió’ de les seves necessitats formatives. El regidor de medi ambient de l’ajuntament de Tordera, Carles Aulet destaca l’importància dels bombers voluntaris de Tordera, en la tasca de prevenció d’incendis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/aulet-bombers-voluntaris.mp3|titles=aulet bombers voluntaris]

La conselleria d’interior ha defensat el sistema de gestió de les emergències basat en un model dual de bombers professionals i voluntaris, i ha remarcat que això singularitza Catalunya i que ‘és una mostra més’ del compromís social i solidari del país.

A Catalunya hi ha uns 5000 bombers, dels quals la meitat són voluntaris. Al parc de Tordera, hi ha una vintena de bombers voluntaris actualment en la línea operativa.

ÚLTIMES NOTÍCIES