IniciNoticiesMedi ambientL’INVESTIGADOR, JOAQUIM BALLABRERA DIU A TORDERA QUE EL MODEL ECONÒMIC ACTUAL SERÀ...

L’INVESTIGADOR, JOAQUIM BALLABRERA DIU A TORDERA QUE EL MODEL ECONÒMIC ACTUAL SERÀ INVIABLE D’AQUÍ A 15 ANYS.

Contràriament al que creu molt gent el petroli no s’està esgotant. El problema és que l’energia que es necessita per extraure’l és cada vegada més gran i el ritme de producció ja no és capaç de satisfer la creixent demanda del món actual, que cada dia consumeix 85 milions de barrils de petroli. Això és el que s’anomena “Crash Oil”, tema de la xerrada que va fer ahir la tarda a la biblioteca de Tordera el doctor en geofísica, Joaquim Ballabrera, que treballa com a investigador de l’Institut de Ciències del Mar i és membre de l’Observatori Crash Oil.

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia (AIE), al 2040 la producció de petroli farà inviable el model de societat que tenim actualment. Joaquim Ballabrera apunta que el panorama respecte altres fonts d’energia no renovables no és massa esperançador ja que tant l’urani com el gas també estan en vies d’esgotament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/ballabrera-1.mp3|titles=ballabrera 1]

Ballabrera també es va referir a l’encariment dels aliments que provoca la crisi del petroli i que a països de Sudamèrica i d’Àfrica està causant importants revoltes socials. El conferenciant va cloure la seva xerrada destacant la importància que la població prengui consciència del que està passant.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/ballabrera-2.mp3|titles=ballabrera 2]

Per més informació, sobre aquest tema es pot consultar el web www.oilcrash.net.

ÚLTIMES NOTÍCIES