IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ PER PROMOURE EL...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ PER PROMOURE EL COOPERATIVISME A TORDERA

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada una moció per promoure el cooperativisme al nostre municipi. En l’actual context de crisi econòmica, les cooperatives són una sortida democràtica i justa, ja que les gestionen els mateixos socis i s’organitzen com una fórmula de propietat igualitària amb l’objectiu d’un benefici comú dels integrants, els usuaris i l’entorn. Entre els acords de la moció destaquen: donar assessorament als emprenedors a l’hora de seleccionar els sectors econòmics per crear una empresa cooperativa, facilitar el contacte entre persones dels mateixos sectors perquè tinguin l’oportunitat d’engegar projectes conjuntament i establir una línia d’ajuts per aquells que apostin per una cooperativa.

La moció va ser proposada pel grup local d’Esquerra Republicana, que considera que cal avançar cap a una altra forma de produir i generar ocupació tot potenciant la cultura de l’esforç. Per els republicans, les cooperatives i les petites i mitjanes empreses han de ser les impulsores de l’economia productiva del territori, precisament enguany que l’ONU ha declarat any internacional de les cooperatives. El regidor d’ERC, Jordi Romaguera, diu que l’ajuntament ha d’ajudar a potenciar els sectors dinàmics econòmicament i estendre els valors de les cooperatives.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/cooperativisme-erc.mp3|titles=cooperativisme erc]

El regidor del PP, Xavier Martín, diu que troben encertada la moció però que no hi poden votar a favor perquè no estan d’acord amb els motius que s’exposen.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/cooperativisme-pp.mp3|titles=cooperativisme pp]

El regidor del PSC, Josep Romaguera, creu que les cooperatives són una bona aposta en aquest context difícil i recorda que fa anys ja es va apostar per elles.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/cooperativisme-psc.mp3|titles=cooperativisme psc]

El Regidor de Promoció Econòmica, Jordi Camó, va explicar que estan en contacte amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya per oferir xerrades al municipi. Ara bé, diu que per el teixit associatiu de Tordera s’ha de seguir potenciant el camp de l’emprenedoria.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/cooperativisme-ciu.mp3|titles=cooperativisme ciu]

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de CiU, ERC i PSC i les abstencions del PP.

ÚLTIMES NOTÍCIES