IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DEL PP DE...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DEL PP DE SUPORT A LES FAMÍLIES AFECTADES PELS DESNONAMENTS HIPOTECARIS.

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada una moció de suport a les famílies i persones afectades pels desnonaments hipotecaris i els problemes per pagar la hipoteca. En els últims anys han crescut les execucions hipotecàries, i Tordera no n’és una accepció. A més, hem de tenir en compte que hi ha prop de 1.000 pisos buits al municipi. Entre els acords recollits a la moció, destaquen: la possibilitat de negociar amb les entitats financeres un lloguer social per a les famílies desnonades, assessorament durant el procés d’embargament i/o desnonament, la creació d’un cos de voluntaris per assessorar aquestes famílies, demanar suport tècnic a la Diputació de Barcelona i mediar amb les entitats bancàries adherides al conveni de bones pràctiques del govern espanyol.

La moció va ser presentada pel Partit Popular. El regidor Xavier Martín creu que la majoria de les mesures es poden tirar endavant ja que no suposen un cost excessiu a l’Ajuntament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/desnonaments-pp.mp3|titles=desnonaments pp]

El regidor d’ERC, Xavier Pla, diu que no poden votar a favor de la moció presentada pel Partit Popular perquè seria una contradicció, ja que estant al capdavant del govern d’Espanya no estan ajudant a aquestes famílies amb dificultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/desnonaments-erc.mp3|titles=desnonaments erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera, es mostra favorable a fer tot el possible per ajudar les famílies afectades pels desnonaments i proposa donar una sortida als pisos buits.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/desnonaments-psc.mp3|titles=desnonaments psc]

El regidor d’Atenció Social i serveis a la persona, Jordi Camó, va assegurar que fins ara a Tordera no hi ha ningú que hagi hagut de deixar casa seva i que s’està treballant amb l’assessorament del col·legi d’advocats. També reconeix que és difícil actuar des de l’Ajuntament amb alguns punts de la moció.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/desnonaments-ciu.mp3|titles=desnonaments ciu]

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de CiU i el PP, i les abstencions del PSC i ERC.

ÚLTIMES NOTÍCIES