IniciNoticiesMedi ambientL’ACA PODRIA RECUPERAR LA PROPOSTA DE L’AJUNTAMENT I ESTUDIA FER ELS COL·LECTORS...

L’ACA PODRIA RECUPERAR LA PROPOSTA DE L’AJUNTAMENT I ESTUDIA FER ELS COL·LECTORS D’AIGÜES RESIDUALS DE LES URBANITZACIONS FINS A LA DEPURADORA DE TORDERA.

Finalment, després de deu anys damunt la taula, l’Agència Catalana de l’Aigua podria donar solució definitiva a la recollida d’aigües residuals a les urbanitzacions mitjançant la construcció de col·lectors fins a la depuradora de Tordera, segons es desprèn de la reunió mantinguda entre l’alcalde, Joan Carles Garcia i el director de l’ACA, Leonard Carcolé.

Durant la trobada l’alcalde va demanar que s’estudiés de nou la possibilitat de construir les canonades de connexió del clavegueram de les urbanitzacions fins a la depuradora de Tordera tal com proposa reitaradament l’Ajuntament desde l’any 2000 i que l’ACA denega per la necessitat d’incloure tot el sanejament d’aigües al programa PSARU de la Generalitat. El cost d’aquests projectes, que haurà d’assumir l’ACA, és d’uns 600.000€. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha recordat que la depuradora pot assumir el 100% de les aigües residuals del municipi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/alcalde-depuradora-1.mp3|titles=alcalde depuradora 1]

Vista la situació econòmica que pateix l’Agència Catalana de l’Aigua i atesa la demora en la construcció de les depuradores compromeses a Tordera (Sant Daniel, Terra Brava, Agora Parc i Roca Rossa) a través del programa PSARU 2005, el director de l’ACA va veure amb bons ulls la proposta de l’Ajuntament, que rebaixa en gran mesura el cost d’execució del projecte i soluciona definitivament la recollida d’aigües a les urbanitzacions.

Durant la trobada amb el director, l’alcalde es va comprometre a lliurar a l’ACA els projectes de col·lectors redactats pels serveis tècnics municipals i a facilitar vies de finançament a través d’altres organismes públics per tal que l’ACA pugui fer front al cost de l’execució de les obres. Escoltem Joan Carles Garcia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/alcalde-depuradora-2.mp3|titles=alcalde depuradora 2]

L’ACA, per la seva banda, ha de gestionar la possibilitat de canvi en el contingut del programa PSARU, de manera que es substitueixi la construcció de les EDARS de les urbanitzacions per la creació de canonades de connexió fins a la depuradora de Tordera i a executar les obres en el període més breu possible.

En cas que s’autoritzi el canvi en el PSARU, es resoldria de manera definitiva la recollida d’aigües residuals a les urbanitzacions de Tordera, un assumpte que s’ha allargat en els darrers set anys i que ha dut l’alcalde davant els tribunals i pel qual fa pocs mesos s’en va dictar sentència absolutòria.

Hores d’ara els projectes de connexió del clavegueram es troben en fase d’exposició pública.

ÚLTIMES NOTÍCIES