IniciNoticiesMedi ambientL'ACA VOL QUE AJUNTAMENTS I DIPUTACIONS APORTIN RECURSOS PER CONSTRUIR O POSAR...

L’ACA VOL QUE AJUNTAMENTS I DIPUTACIONS APORTIN RECURSOS PER CONSTRUIR O POSAR EN SERVEI LES DEPURADORES PENDENTS.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té endarrerit el programa d’aigües residuals que comporta la construcció de depuradores arreu del territori per un valor de 400 MEUR, uns diners que confia poder invertir en el termini màxim de tres anys. Tot i això, estudia tirar endavant convenis de cofinançament amb ajuntaments, Diputacions o altres organismes per tal d’escurçar els terminis en els casos que sigui possible. A Tordera, l’Agencia Catalana de

L’Agència Catalana de l’Aigua té pendents la construcció de depuradores a les urbanitzacions de Sant Daniel, Terra Brava, Àgora Parc, Can Domènec i Les Farreres. Així com el col·lector de connexió de Roca-Rossa a Àgora Parc. En total, el pressupost global a les urbanitzacions de Tordera puja a més de 3,5 milions d’euros. El director de l’ACA, Leonard Carcolé, explica que actualment el programa d’aigües residuals té un endarreriment xifrat en 400 milions d’euros i que aquest diners no es podran aconseguir en un any, sinó que s’han marcat un període de tres anys.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/aca-1.mp3|titles=aca 1]

Leonard Carcolé, explica que el període de 3 anys per aconseguir els 400 milions d’euros pendents és orientatiu perquè estudien tirar endavant convenis de cofinançament amb ajuntaments, diputacions i altres organismes i desencallar abans els projectes pendents.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/aca-2.mp3|titles=aca 2]

L’Agència Catalana de l’Aigua també informa que la dessalinitzadora de Blanes es tornarà a posar en servei aquesta setmana després d’ una aturada de mig any per estalviar.

ÚLTIMES NOTÍCIES