IniciNoticiesSocietatCREIXEN ELS INSUBMISOS ALS PEATGES DEL MARESME I L’AP-7.

CREIXEN ELS INSUBMISOS ALS PEATGES DEL MARESME I L’AP-7.

El degoteix d’insubmisos als peatges, una campanya encetada a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #novullpagar, va creixent cada dia. Cada vegada hi ha més conductors que segueixen l’estela encetada per Josep Casadellà, la primera persona que va dur a terme aquesta acció, informant en temps real a través del seu compte del Twitter.

Molts insubmisos als peatges han actuat a l’autopista del Maresme i en peatges com la Roca del Vallés, Maçanet o Hostalric a l’AP-7. Per altra banda, com es pot observar als vídeos penjats pels propis conductors insubmisos, un dels aspectes que tenen molt en compte és no passar el semàfor en vermell per evitar ser sancionats per una infracció de trànsit. Unes 200 persones s’han negat a pagar els peatges a Catalunya, segons que ha confirmat a Efe un portaveu d’Abertis, que ha apuntat que en aquests últims 15 dies el nivell d’impagament representa el 0,001% del total. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit aquest dimarts entendre l'”estat d’ànim” dels conductors que es neguen a pagar, però ha evitat donar suport explícit a la iniciativa.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/Homs-peatges.mp3|titles=Homs peatges]

Quan un usuari d’autopistes es nega a pagar el peatge, el cobrador l’identifica amb el DNI i pren nota de la matrícula per a, a partir de llavors, deixar-lo passar “perquè no volem ni podem retenir-lo”, diu el portaveu d’Abertis. Posteriorment, es reclama a la persona el pagament del peatge per via administrativa i es presenta una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per l’impagament d’aquest servei.

ÚLTIMES NOTÍCIES