IniciNoticiesEducacióENSENYAMENT PROPOSA UNA NOVA TISORADA DEL 38% EN L’APORTACIÓ A LES ESCOLES...

ENSENYAMENT PROPOSA UNA NOVA TISORADA DEL 38% EN L’APORTACIÓ A LES ESCOLES BRESSOL.

Ensenyament planeja una nova tisorada en l’aportació que fa a les escoles bressol, un servei educatiu finançat a tres bandes pel govern català, els ajuntaments i les famílies. El departament que dirigeix Irene Rigau ha fet una primera proposta als municipis, la qual comportaria una tisorada del 38%. El govern català passaria d’aportar 1.600 euros per cada plaça d’escola bressol a 1.000 euros, el curs vinent. Aquesta retallada, si es confirma, es produiria després que el curs passat ja rebaixés de 1.800 euros a 1.600 euros l’aportació per cada plaça d’escola bressol municipal. En el cas de la llar d’infants de Tordera, l’Ajuntament encara ha de rebre els diners corresponents al curs passat. De moment, el consistori local és qui n’assumeix el cost. Ho explica la Regidora d’Ensenyament, M. Àngels Cayró.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/cayro-llar-infants-1.mp3|titles=cayro llar infants 1]

La Federació de Municipis de Catalunya assegura que la nova retallada faria el sistema “insostenible”, mentre que la Generalitat vol calmar els ànims i matisa que les xifres són encara provisionals. M. Àngels Cayró destaca que qui més està patint les retallades en ensenyament són les famílies, sobretot les més desfavorides, després que enguany se’ls hagi retirat la subvenció de què gaudien des de fa uns anys.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/cayro-llar-infants-2.mp3|titles=cayro llar infants 2]

El curs passat, una vintena de famílies de la llar d’infants municipal es van beneficiar d’aquesta ajuda, que els hi va suposar un estalvi de 735 euros en la quota d’escolarització. Cayró diu que algunes famílies han optat per deixar de portar els fills a la llar, la qual cosa fa que hi hagi places vacants actualment.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/cayro-llar-infants-3.mp3|titles=cayro llar infants 3]

D’altra banda, la Federació de Municipis de Catalunya assegura que està a l’espera de conèixer si finalment la conselleria d’ensenyament pagarà la bestreta de 1.300 euros per escola bressol i de 230 euros per escola de música per al curs actual, uns ingressos als quals, asseguren, es va comprometre la consellera Rigau.

ÚLTIMES NOTÍCIES