IniciNoticiesCulturaMARIBEL MARÍN I MARIA TERESA REYNER S’EMPORTEN ELS PREMIS LITERARIS SANT JORDI...

MARIBEL MARÍN I MARIA TERESA REYNER S’EMPORTEN ELS PREMIS LITERARIS SANT JORDI 2012 EN PROSA I POESIA. JOAQUIM FORS GUANYA LA BECA DE 2000 EUROS PER EL TREBALL DE RECERCA LOCAL “EL PRIMER FRANQUISME A TORDERA 1939-1951”.

El Teatre Clavé va ser l’escenari ahir de l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults i de la beca de recerca local Salvador Vendrell. Durant el transcurs de l’acte es va presentar l’edició en format llibre del treball guanyador de la beca Salvador Vendrell 2011 “El campament d’instrucció militar de Jalpí”, de les torderenques Isabel Collderforns i Patrícia Gras. Les dues autores ens parlaven sobre la feina de recerca i la col·laboració obtinguda per realitzar aquest llibre.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/st-jordi-campament-jalpi.mp3|titles=st jordi campament jalpi]

El primer premi de la modalitat de prosa per al grup F (adults) va recaure en Maribel Marin amb el treball “Els Pardals del Patí”. El segon premi d’aquesta modalitat va ser per a Roger Simeon pel treball “El rei de la casa”.
Maria Teresa Reyner, va ser la guanyadora de la modalitat de poesia de la categoria adults amb el treball “Ombres i Llum”, mentre que el segon premi va quedar desert. Reyner ens parla sobre la seva poesia i l’inspiració per realitzar-la.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/st-jordi-maria-teresa-reyner.mp3|titles=st jordi maria teresa reyner]

Ahir es va fer entrega de la beca per realitzar el treball de recerca local Salvador Vendrell 2012. El guanyador de la beca de 2000 euros va ser Joaquim Fors Pujol. Pel seu treball “El primer franquisme a Tordera 1939-1951”.

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball “Recerca” de Marcel Fernández, mentre que el segon premi va ser per Mar Contreras i el treball “Ales de Papallona”. El guanyador del primer premi, Marcel Fernández explica el significat del seu treball.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/st-jordi-marcel-fernandez.mp3|titles=st jordi marcel fernandez]

Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys va quedar desert el primer premi i el segon va recaure amb Alba Nonell per la poesia “Amb ull d’infant”. El grup E de 19 a 25 anys  en la modalitat de prosa es va atorgar el segon premi a Tess Masero amb el treball “La plaga invisible”, mentre que el primer premi va quedar desert. En poesia els dos premis van quedar deserts.

Finalment, ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc Gerard Camps pel treball “Recuperant el temps perdut” i en segon lloc Joel Perez pel seu treball: “Suleiman i Haptamu”.

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Laura Tapias per “L’estel” i en segon lloc la poesia de Gioia Ponsdomenech pel seu treball: “Oh Fulla”. En la modalitat d’investigació adreçat a nois i noies de 15 a 18 anys va quedar desert per manca de participació i en la categoria d’adults es va premiar a Joan Bou Pla pel seu treball “Anàlisi poblacional d’una societat rural autàrquica. Tordera segle XVII”.

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició. Aquest dimarts es coneixeran els guanyadors dels premis Sant Jordi de la categoria infantil, premi Baron de Carlos, i del concurs de punts de llibre. El regidor de cultura, Josep Llorens apunta que el format de l’entrega de premis s’adequa al públic de cada lliurament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/llorens-st-jordi-infantil.mp3|titles=llorens st jordi infantil]

El premis Sant Jordi es divideixen en poesia i prosa. L’entrega de premis començarà a les 7 de la tarda, a la biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES