IniciNoticiesSocietatLA LLISTA D’ATURATS A TORDERA DURANT EL MES DE MARÇ BAIXA EN...

LA LLISTA D’ATURATS A TORDERA DURANT EL MES DE MARÇ BAIXA EN NOMÉS 3 PERSONES.

L’atur presenta pocs canvis aquest mes de Març a Tordera. Segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el mes passat va acabar amb 1.809 torderencs sense feina. Això representa una disminució de 3 persones a la llista d’aturats, una xifra pràcticament insignificant, igual que el mes anterior on l’atur va augmentar en només 6 persones. El mes de març ha deixat un descens de les xifres d’atur a 19 dels 30 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró,Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar,Santa Susanna i Tordera. El regidor d’ocupació, Jordi Camo explica algunes raons de l’alt nombre d’aturats en el nostre municipi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/camo-atur-març.mp3|titles=camo atur març]

Els municipis que registren una taxa d’atur superior a la mitjana comarcal són: Pineda de Mar (21,94%), Mataró (21,41%),Tordera (21,03%), Calella (18,91%), Malgrat de Mar (18,49%), Premià de Mar (17,58%), Palafolls (17,43%) i Canet de Mar (17,22%).

En xifres absolutes, al Maresme hi ha hagut 532 persones que han trobat feina. La xifra total de persones desocupades és de 39.715 i la taxa d’atur comarcal se situa en el 17,1%, 1 punt per sobre de la provincial i de la catalana. L’analisi de les dades per sectors econòmics que du a terme l’Observatori de Desenvolupament Local constata que el principal sector en el qual s’ha concentrat l’ocupació ha estat els serveis i en menor volum la construcció. En canvi, a l’agricultura i entre el col·lectiu de persones que consten sense ocupació anterior (SOA) s’ha detectat un lleuger augment de l’atur. A la indústria no hi ha hagut moviments.

ÚLTIMES NOTÍCIES