IniciNoticiesPolíticaEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA, SALVADOR ESTEVE DESTACA EN LA...

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA, SALVADOR ESTEVE DESTACA EN LA SEVA VISITA A TORDERA LA IMPORTÀNCIA DEL PLA D’ASSISTÈNCIA FINANCERA LOCAL.

L’actual situació econòmica ha provocat que els ajuntaments pateixin les seves conseqüències, tot ocasionant-los importants problemes de liquiditat. Així mateix, algunes de les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya als ens locals es troben pendents de pagament com a conseqüència dels problemes transitoris de liquiditat, derivat també per aquesta situació.

La Diputació de Barcelona ha decidit facilitar-los liquiditat per tal de resoldre aquesta situació. A tal efecte, i de forma conjunta amb la resta de les diputacions catalanes, s’ha acordat subscriure un conveni amb la Generalitat de Catalunya, a l’objecte de regular l’assistència financera esmentada. En aquest conveni s’estableix que els ajuntaments cediran els imports dels deutes que la Generalitat de Catalunya mantingui amb ells en favor de les respectives diputacions. En la seva visita a la fira mercat del ram de Tordera, el president de la diputació de Barcelona, Salvador Esteve va destacar la importància de la mesura.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/04/salvador-esteve-deute-ajuntaments.mp3|titles=salvador esteve deute ajuntaments]

Cadascuna de les diputacions, dintre del termini màxim del 20 d’abril, lliuraran als seus respectius ajuntaments l’import del deute en qüestió. Amb posterioritat, i dintre del mateix exercici, la Generalitat de Catalunya rescabalarà aquests imports a les respectives diputacions, d’acord amb un calendari establert en el mateix conveni.

ÚLTIMES NOTÍCIES