IniciNoticiesCulturaLA PLATAFORMA SALVEM LA VALL DE LA RIERA DE PINEDA IMPULSA LA...

LA PLATAFORMA SALVEM LA VALL DE LA RIERA DE PINEDA IMPULSA LA RESTAURACIÓ DE L’AQÜEDUCTE ROMÀ DE SANT PERE DE RIU.

La Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda impulsa aquestes setmanes el projecte de conservació i restauració de l’aqüeducte romà del segle II-III situat al veïnat de Sant Pere de Riu de Tordera.

El tram de l’aqüeducte romà al que es refereix aquest projecte d’intervenció es troba situat al costat de la Font del Ferro, a la riera de Pineda, a l’alçada de l’accés a l’autopista C32 per Pineda de Mar, terme municipal de Tordera. El coordinador del govern, Josep Llorens explica que a través d’una subvenció de la diputació de Barcelona es podrà realitzar aquesta actuació per conservar el patrimoni històric.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/llorens-aqueducte-1.mp3|titles=llorens aqueducte 1]

Actualment la zona on es localitza l’aqüeducte es troba afectada per multitud de plantes superiors que dificulten l’observació de la construcció en la seva totalitat. Per altra banda, tant les pedres com el morter de calç empleat en la construcció es troben en bon estat de conservació i només hi ha pèrdues de suport estructural en llocs puntuals. Per aquest motiu i durant les properes tres setmanes tècnics restauradors realitzaran tasques de neteja i desbrossament de l’entorn, així com la consolidació de l’estructura amb material adient a l’infraestructura original. Escoltem Josep Llorens.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/llorens-aqueducte-2.mp3|titles=llorens aqueducte 2]

L’Aqüeducte romà són unes restes d’entitat arquitectònica d’una obra hidràulica de la qual només se’n conserven visibles un arc i una sèquia d’obra, elements que cal creure que formarien part d’una obra de més entitat i de la qual es desconeixen els altres trams.

ÚLTIMES NOTÍCIES