IniciNoticiesComerçL’ORGANITZACIÓ ANIMALISTA LIBERA DENÚNCIA PRÀCTIQUES IRREGULARS EN LA VENDA D’ANIMALS VIUS EN...

L’ORGANITZACIÓ ANIMALISTA LIBERA DENÚNCIA PRÀCTIQUES IRREGULARS EN LA VENDA D’ANIMALS VIUS EN EL MERCAT DE TORDERA.

L’organització animalista Libera! està disposada ha paralitzar la venda d’animals vius en els mercats catalans. De moment ja han aconseguit en vuit mercats ambulants eradicar aquesta pràctica. L’ONG ha presentat denúncies administratives als serveis territorials de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i a més dels municipis que ja han actuat com, és el cas de Tordera.

La campanya “Mercats ètics” se centra a exigir el compliment de la llei de protecció d’animals, que prohibeix el comerç dels animals a l’aire lliure fora de certàmens específics o establiments autoritzats i tipifica com una infracció lleu l’exhibició en aparadors. La responsable de la campanya, Rosi Carro explica que diu la normativa en matèria de protecció d’animals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/libera-1.mp3|titles=libera 1]

Libera! va presentar a l’octubre el conjunt de denúncies que havien preparat amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona, després d’una investigació de tres anys que els va portar a detectar pràctiques irregulars en 26 municipis diferents. L’organització animalista té l’ull posat amb Tordera, on denuncien un tracte cruel sobre els animals. Rosi Carro assegura que el mercat torderenc és un dels pitjors casos documentats en el patiment dels animals.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/libera-2.mp3|titles=libera 2]

Des de la regidoria de mercats insisteixen que la venda d’animals en el mercat de Tordera és un tradició de fa molts anys. En aquest sentit, afirmen que treballaran per adaptar-se a la normativa i vetllaran perquè els animals estiguin en unes condicions adequades.

ÚLTIMES NOTÍCIES