IniciNoticiesMedi ambientL’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA ABSOL L’ALCALDE DE TORDERA DE DELICTE CONTRA EL...

L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA ABSOL L’ALCALDE DE TORDERA DE DELICTE CONTRA EL MEDI AMBIENT.

El jutge de la secció tercera de l’Audiència de Barcelona ha absolt l’alcalde de Tordera, Joan Carles García, d’un delicte contra el medi ambient per l’abocament de les aigües residuals de la urbanització Terrabrava al torrent de Roques Llises. En la sentència, el jutge descarta que els abocaments hagin provocat danys o hagin suposat un risc ecològic a la zona. A més, avala la tesi defensada per l’alcalde durant el procés i l’eximeix de ser el responsable de la gestió de l’aigua al municipi. En declaracions a Ràdio Tordera, Joan Carles Garcia es mostra satisfet per la sentència.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/sentencia-alcalde-1.mp3|titles=sentencia alcalde 1]

L’Audiència destaca en la sentència el comportament exemplar i de preocupació de l’alcalde davant la problemàtica i que des de l’Ajuntament s’ha actuat complint amb totes les seves competències en aquesta matèria.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/sentencia-alcalde-2.mp3|titles=sentencia alcalde 2]

Durant el judici Garcia ja va assenyalar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com a principal responsable, per no haver construït la depuradora projectada al municipi. Tot i això, l’alcalde afirma que la situació econòmica de l’ACA farà difícil realitzar ara cap actuació en un curt termini de temps. Davant aquesta situació, Joan Carles Garcia insisteix que cal recollir les aigües residuals de totes les urbanitzacions amb col·lectors fins a la depuradora de Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/sentencia-alcalde-3.mp3|titles=sentencia alcalde 3]

Amb la sentència de l’audiència de Barcelona es tanca un litigi que durava des de l’any 2008.

ÚLTIMES NOTÍCIES