IniciNoticiesEducacióELS ALUMNES DE 4t d'ESO S’EXAMINEN PER PRIMER COP DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

ELS ALUMNES DE 4t d’ESO S’EXAMINEN PER PRIMER COP DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

Els alumnes de 4t d’ESO d’arreu de Catalunya comencen avui les proves de competències bàsiques. És la primera vegada que aquests exàmens, que ja es fan a 6è de primària, s’apliquen a l’últim curs de l’Educació Secundària Obligatòria.

Entre avui i demà, els alumnes de quart d’ESO de les escoles Sant Josep, Brianxa i IES Lluís Companys s’examinen amb una prova que ha de valora les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

Avui s’examinaran de matemàtiques i català i demà, de llengua castellana i anglès. Les famílies rebran el resultat dels seus fills amb indicacions concretes allà on els calgui millorar.

El president del Consell d’Avaluació de Catalunya, Joan Mateo, explica que els objectius d’aquesta prova són avaluar si els alumnes han assolit les competències bàsiques i avaluar el funcionament del sistema.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/mateo-1.mp3|titles=mateo 1]

Mateo assegura que els resultats permetran orientar tant alumnes com centres sobre quines són les coses que han de millorar.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/mateo-2.mp3|titles=mateo 2]


Ensenyament confia que aquesta avaluació confirmi les millores en competència lectora i matemàtiques que ja han detectat les proves diagnòstiques de tercer d’ESO.

ÚLTIMES NOTÍCIES