IniciNoticiesMedi ambientL'INTENS FRED FA MALBÉ CULTIUS DE TORDERA I SOBRETOT LES PLANTES DEL...

L’INTENS FRED FA MALBÉ CULTIUS DE TORDERA I SOBRETOT LES PLANTES DEL MARESME. LES MANTES TÈRMIQUES NO SÓN SUFICIENTS PER A UNES MÍNIMES EXCEPCIONALS

Foto: Margarida Camps

L’intens fred d’aquests dies ha fet malbé part de les plantes del Maresme, que han hagut de suportar temperatures negatives malgrat les mantes tèrmiques i els hivernacles. A Tordera, el regidor de pagesia, Carles Aulet explica que les glaçades també han malmès alguns cultius d’ hortalisses i arbres.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/aulet-balanç-agricultura.mp3|titles=aulet balanç agricultura]

Un floricultor de Vilassar de Mar, Josep Maria Gel, ha explicat que les baixes temperatures han gelat fins i tot l’interior dels hivernacles que no tenen calefacció, i les gardènies que hi cultiva quedaran afectades.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/gel-1.mp3|titles=gel 1]

Gel explica que algunes plantes s’hauran de llançar, d’altres s’hauran de vendre a un preu més baix i algunes, després d’una poda, potser se salvaran amb un any més de cultiu.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/gel-2.mp3|titles=gel 2]

Encara que els danys en les plantes arbustives es veurà més bé d’aquí a unes setmanes, els floricultors ja veuen que tindran forces pèrdues.

ÚLTIMES NOTÍCIES