IniciNoticiesEducacióEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DELS CENTRES EDUCATIUS...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DELS CENTRES EDUCATIUS MUNICIPALS I EL MANTENIMENT DE LA XARXA PÚBLICA D’ESCOLES BRESSOL.

Els quatre grups municipals de l’Ajuntament de Tordera (CiU, PSC, ERC i PP) van aprovar durant el ple de la setmana passada una moció en defensa dels centres educatius municipals i del manteniment de la xarxa pública d’escoles bressol, arran de l’anunci de la Generalitat d’ajornar de manera indefinida el pagament de subvencions a les escoles bressol. El consistori local recorda que la Generalitat és responsable d’aquest ensenyament. Per tant, li correspon resoldre aquesta situació d’incertesa i garantir els recursos suficients perquè les escoles bressol puguin mantenir el nivell de qualitat de què gaudeixen, evitant així un sobreesforç a les famílies i als ajuntaments.

La moció la va presentar el PSC, que no entén les retallades de la Generalitat en educació. El regidor Josep Romaguera diu que és un dret i que no és just que el cost l’hagin de suportar els pares ni tampoc els consistoris.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/escoles-bressol-psc.mp3|titles=escoles bressol psc]

El regidor del Partit Popular, Xavier Martín, destaca la importància de les escoles bressol i diu que l’educació és un àmbit prioritari per el seu partit. Tampoc veu just carregar-ne el cost als ajuntaments i encara menys a les famílies.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/escoles-bressol-pp.mp3|titles=escoles bressol pp]

El regidor d’ERC, Xavier Pla, comprèn les dificultats econòmiques de la Generalitat, però destaca la importància de les escoles bressol, de les beques i de la conciliació familiar.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/escoles-bressol-erc.mp3|titles=escoles bressol erc]

El regidor de CiU, Josep Llorens, ressalta la importància de mantenir el servei de les escoles bressol sense que consistoris i famílies hagin de fer un esforç encara més gran del que estan fent en aquest context de crisi econòmica.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/escoles-bressol-ciu.mp3|titles=escoles bressol ciu]

Recordem que la moció en defensa dels centres educatius municipals i del manteniment de la xarxa pública d’escoles bressol es va aprovar amb el suport dels quatre partits polítics amb representació al consistori.