IniciNoticiesCulturaGRAN ÈXIT DE LA FESTA DE SANT ANTONI ABAT A TORDERA, QUE...

GRAN ÈXIT DE LA FESTA DE SANT ANTONI ABAT A TORDERA, QUE VA REUNIR PROP D’UN CENTENAR DE CAVALLISTES I UN BON NOMBRE DE PÚBLIC.

Tordera va celebrar aquest passat dissabte la tradicional festa dels Tres Tombs, emmarcada a la diada de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Les activitats van començar amb la concentració de cavallistes al parc Prudenci Bertrana, en què hi van participar una centenar de cavalls.

A les 11 del matí va començar la cercavila que va passar per diversos carrers del poble fins arribar a la Plaça de l’Església, on van fer-se els Tres Tombs. El participants van passar per la Plaça de la Concòrdia, el Camí Ral, carrer Sant Ramon, Ciutadans i de nou per la Plaça de l’Església. Així tres vegades, tal i com marca la tradició, acompanyats per els gegants de Tordera. El regidor de pagesia i president de la cooperativa agrària, Carles Aulet valorava molt positivament la jornada.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/balanç-tres-tombs-1.mp3|titles=balanç tres tombs 1]

A les 12 del migdia es va fer la missa en honor al sant i tot seguit la benedicció d’animals a la mateixa plaça. Amb aquests actes, l’organització vol recuperar i donar més rellevància a la festa de Sant Antoni, per tal de recordar, entre d’altres, el passat agrícola i ramader de Tordera. Escoltem Carles Aulet.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/balanç-tres-tombs-2.mp3|titles=balanç tres tombs 2]

Al final, la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera va obsequiar amb un detall a tots els participants en la diada. La festa va acabar amb el tradicional dinar de germanor, al qual van assistir-hi unes 200 persones.

ÚLTIMES NOTÍCIES