IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT COMENÇA L’APLICACIÓ DEL NOU REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL.

L’AJUNTAMENT COMENÇA L’APLICACIÓ DEL NOU REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL.

Després d’un període en exposició pública, el nou reglament orgànic municipal de l’ajuntament ja està en vigència. Recordem que el passat mes de setembre, el consistori va aprovar en sessió plenària i per unanimitat de tots els grups el reglament que ha de servir per regular l’organització municipal, les sessions plenàries, les juntes de govern, les comissions informatives i les funcions, delegacions, atribucions de l’alcalde i dels tinents d’alcalde.

La principal novetat que portarà l’aprovació del ROM respecte del funcionament habitual dels òrgans de govern serà la regulació de les sessions plenàries, des de la convocatòria, passant pel seu desenvolupament fins a la periodicitat, que amb l’aprovació del document els plens passaran a ser mensuals.

El ROM estableix l’ordre i la durada de les intervencions dels grups en el torn de paraules, en el debat i en les interpel·lacions. També es regula el torn de precs i preguntes tant per part dels regidors com del públic, de manera que les preguntes s’hauran de presentar amb antel·lació i per escrit al Registre d’entrada de l’Ajuntament. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica els motius pels quals es demana que les preguntes es presentin amb antel·lació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/alcalde-ROM.mp3|titles=alcalde ROM]

Els precs o preguntes fets per escrit per part dels ciutadans i que no es puguin contestar al Ple (perquè no compleixen els requisits) seran contestats per escrit o tractats dins l’òrgan competent o pel regidor delegat corresponent.

El ROM es començarà a aplicar a partir del Ple Ordinari del proper 26 de gener.

ÚLTIMES NOTÍCIES