IniciNoticiesSocietatPROP D’UN MILER DE VEHICLES PARTICIPEN DE LA CARAVANA PER L’ESTAT PROPI,...

PROP D’UN MILER DE VEHICLES PARTICIPEN DE LA CARAVANA PER L’ESTAT PROPI, QUE SORTIA DE TORDERA I MONTGAT

La marxa reivindicativa de vehicles, batejada amb el nom de ‘Caravana per l’estat propi‘, que va recorrer ahir la N-II del Maresme va ser un èxit de participació. Tant és així que a Canet, punt final de la marxa, es va retardar més d’una hora els parlaments previstos per l’arribada contínua de vehicles i es van haver d’habilitar aparcaments alternatius perquè la presència va desbordar les instal·lacions previstes. Segons dades de Trànsit hi van participar 470 turismes, una vuitantena de motos i més de vint tractors, col·lapsant durant unes quantes hores la N-2 al Maresme a l’altura d’Arenys i de Canet. Els organitzadors, per la seva banda, xifren la participació en un miler de vehicles.

La caravana va començar a les deu del matí simultàniament a dos punts de la comarca. Els vehicles van sortir puntualment des de Montgat, al sud, i Tordera, al nord, per recórrer amb estelades i senyeres la carretera N-II fins a Canet de Mar. Des de Tordera, molts ciutadans locals van participar activament de la caravana i van encapçalar la ruta sobiranista del Maresme. Toni Llimona, membre del secretariat de l’assemblea Nacional catalana, explica que aquesta és una de les comarques més organitzades i que ja té vint assemblees territorials constituïdes, però que hi ha molt altres territoris amb altres iniciatives i idees per visualitzar el moviment independentista.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/llimona-1.mp3|titles=llimona 1]

Toni Llimona explica que l’assistència de centenars de vehicles a la caravana els ha desbordat superant totes les seves previsions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/llimona-2.mp3|titles=llimona 2]

Al Twitter, l’etiqueta #caravanaperlestatpropi va esdevenir una de les més utilitzades. Va ser la primera gran acció de l’Assemblea Nacional Catalana, que es constituirà oficialment el 10 de març.

L’Assemblea pretén aglutinar el conjunt de l’independentisme català i ser un òrgan popular i social que capitanegi el procés per recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un estat de dret.

ÚLTIMES NOTÍCIES