IniciNoticiesMedi ambientTORDERA CONSTRUIRÀ AQUEST 2012 UNA PLANTA POTABILITZADORA PER RESOLDRE LA MALA QUALITAT...

TORDERA CONSTRUIRÀ AQUEST 2012 UNA PLANTA POTABILITZADORA PER RESOLDRE LA MALA QUALITAT DE L’AIGUA CAPTADA DIRECTAMENT DELS POUS.

Tordera ha optat finalment per construir una planta potabilitzadora al centre del municipi que garanteixi la qualitat de l’aigua que es capta directament dels pous al costat de riu. La mesura es pren després de desestimar altres propostes de millora de la xarxa que no asseguraven resoldre els problemes causats pel ferro i el manganès que s’acumulen en el sistema i que fan rajar aigua de color fosc de les aixetes en nombroses ocasions, sobretot a l’estiu o quan hi ha una rebentada a la xarxa. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica que s’ha arribat a un acord amb l’empresa gestora de l’aigua, Aqualia, pel qual s’encarregarà d’aixecar l’edifici de la planta potabilitzadora i l’Ajuntament assumirà el cost del dipòsit, les canonades i les bombes d’impulsió.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/alcalde-planta-potabilitzadora.mp3|titles=alcalde planta potabilitzadora]

La potabilitzadora, la primera que es fa a Tordera, es construirà a la zona del mercat setmanal de la fruita, a prop de l’Esplai, i es vol que entri en funcionament a l’estiu. L’Ajuntament està negociant subvencions amb altres administracions i, de fet, la Diputació ja ha confirmat un ajut de 150.000 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES