IniciNoticiesTecnologiaCOMENÇA LA INSTAL·LACIÓ DE FIBRA ÒPTICA A TORDERA

COMENÇA LA INSTAL·LACIÓ DE FIBRA ÒPTICA A TORDERA

Tordera és un dels municipis del Maresme, que quedaran connectats entre sí amb fibra òptica. Aquesta és la primera fase del projecte de xarxa comarcal de Banda Ampla, que compta amb un pressupost de gairebé 2 milions d’euros finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i del Fons Europeu de desenvolupament regional. El cablejat es passarà aprofitant el troncal de l’autopista C-32.

Ja fa dues setmanes, que operaris contractats per l’empresa Jazztel han començat les obres d’instal·lació de fibra òptica a Tordera. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica com es desenvolupa aquesta implantació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/01/alcalde-fibra-optica.mp3|titles=alcalde fibra optica]

A banda d’optimitzar recursos, la xarxa de banda ampla també s’entreveu com una eina de promoció econòmica i de desenvolupament per als municipis, ja que podran oferir aquest servei per atraure l’arribada de noves empreses. En aquest sentit, l’objectiu en una segona fase és fer arribar la fibra òptica als diferents polígons industrials de la comarca, donant un impuls així a la seva competitivitat

ÚLTIMES NOTÍCIES