IniciNoticiesPolíticaEL PLE APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL 2012 AMB UNA REBAIXA...

EL PLE APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL 2012 AMB UNA REBAIXA DE 400.000 EUROS RESPECTE L’ANY PASSAT.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar dijous en sessió plenària el pressupost per a l’any 2012, valorat en 13.884.085€, 391.000€ menys que l’exercici anterior (prorrogat de 2010).

Tal com va assenyalar durant el Ple el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, el pressupost d’enguany es presenta com una eina de treball que marcarà el full de ruta durant els propers mesos. Segons va apuntar el regidor, la nova estructura del Departament d’Intervenció permetrà fer un seguiment més exhaustiu del pressupost, de manera que a través de diferents mecanismes es garanteixi el control de la despesa tant interna com externa, es faci una revisió periòdica dels ingressos així com el seguiment de les subvencions i es renegociin els contractes amb particulars i amb empreses adjudicatàries. Escoltem el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu explica aquesta nova estructura en el departament d’intervenció.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-marçal-1.mp3|titles=pressupost marçal 1]

El regidor va destacar que aplicant aquests mecanismes i optimitzant els recursos existents, la gestió econòmica de l’Ajuntament millorarà en eficiència i eficàcia. El pressupost municipal per a l’any vinent estableix una reducció important de la despesa en la majoria de capítols, especialment en el de personal (mitjançant les amortitzacions de places, jubilacions, rebaixa del cost polític i la reducció d’horaris especials), així com el capítol de serveis, que es contempla una reducció mitjana del 15% tant en els serveis que ofereix l’Ajuntament com els serveis que arriben a través d’empreses externes. En aquest apartat, el regidor va voler destacar que tots el serveis municipals estan garantits i que per aconseguir-ho cal un important esforç de contenció de la despesa i d’optimització de recursos.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-marçal-2.mp3|titles=pressupost marçal 2]

El pressupost 2012 contempla un augment al capítol de despeses financeres ja que a partir del 2012 començarà l’amortització dels crèdits i interessos que es van sol·licitar en el seu dia per finançar les obres d’urbanització dels diferents sectors de Tordera.

El capítol destinat a subvencions i aportacions, l’Ajuntament preveu una rebaixa no lineal en les subvencions a entitats, de manera que aquesta estigui condicionada al compliment del nou Reglament d’associacions. El pressupost també estableix una rebaixa en l’aportació al Teatre Clavé i a Ràdio Tordera, sense que aquesta afecti la viabilitat dels projectes que tots dos organismes tenen en marxa. L’aportació municipal a l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris, per la seva banda, es manté igual que l’any anterior a fi d’atendre les necessitats econòmiques i socials de les persones més desfavorides.

Tots els partits polítics a l’oposició van insistir en lamentar que les mesures d’austeritat i contenció arribin tard. El regidor del partit popular, Xavier Martin va defensar el fet de no externalitzar feines que es puguin fer des del mateix ajuntament i la mancomunar serveis. Martin va destacar la bona línia del pressupost i va donar un vot de confiança en la seva execució.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-pp.mp3|titles=pressupost pp]

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Pla va assegurar que veuen el pressupost com un punt de partida. Els republicans defensen la reactivació econòmica i l’optimització de recursos. Pla aposta que l’esforç que demana aquest pressupost sigui repartit entre tots.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-erc.mp3|titles=pressupost erc]

El regidor del Partit Socialista, Josep Romaguera va posar en dubte que els ingressos siguin superiors a les despeses, tal i com es contempla en el pressupost. Els socialistes van aplaudir el treball que s’ha fet en l’optimització de la despesa. Romaguera creu que si es demana un esforç econòmic a tots els ciutadans, els polítics també haurien de donar exemple.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-psc.mp3|titles=pressupost psc]

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va destacar la rigorositat i la serietat del pressupost. Garcia va aplaudir la responsabilitat d’alguns grups municipals, per no posar pals a les rodes, amb la voluntat que el poble vagi endavant.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/12/pressupost-alcalde.mp3|titles=pressupost alcalde]
Pel que fa a l’apartat d’inversions, l’Ajuntament es reserva una partida destinada a la construcció d’una planta potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua al municipi. Aquesta partida s’acompanyarà de les subvencions corresponents dels organismes competents externs.

L’estructura d’ingressos es suporta mitjançant un 73% d’ingressos propis i un 27% corresponent a les transferències que han d’arribar d’administracions superiors com Generalitat, Estat i Diputació.

Per últim, el regidor d’Hisenda va demanar l’esforç de tots, ciutadans i administració, per poder consolidar la situació econòmica del municipi assenyalant que el 2012 Tordera tindrà el mateix pressupost que l’any 2007 però amb més serveis i amb mil habitants més que fa sis anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES