IniciNoticiesPolíticaTORDERA REBUTJA EL RETORN DELS IMPORTS DE LA PARTICIPACIÓ EN ELS TRIBUTS...

TORDERA REBUTJA EL RETORN DELS IMPORTS DE LA PARTICIPACIÓ EN ELS TRIBUTS DE L’ESTAT.

Els grups municipals de CiU, PSC i ERC van presentar una moció conjunta en l’últim ple municipal en contra del retorn dels imports de la bestreta de la participació en els tributs de l’Estat. En concret, el Ministeri d’Hisenda demana als ajuntaments una part dels ingressos que aquests van rebre en bestreta de la seva participació en els tributs estatals els anys 2008 i 2009. L’Estat va calcular els imports segons els barems fixats en la Llei Regular d’Hisendes Locals amb unes previsions massa optimistes i ara reclama als ajuntaments que retornin les quantitats que van percebre i que es van destinar a finançar serveis públics necessaris per la ciutadania. Haver-hi de fer front agreujarà encara més la dolenta situació econòmica de les finances locals en context de crisi i farà insostenible la viabilitat econòmica de molts ajuntaments. Per l’Ajuntament de Tordera la quantitat que representa aquesta bestreta és d’un MILIÓ d’euros.

El regidor d’ERC, Xavier Pla, diu que això és una mostra més d’un finançament poc estable i que l’Estat ha d’assumir el seu error.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/bestreta-erc.mp3|titles=bestreta erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera, recalca que no es pot demanar als ajuntaments unes quantitats que ja s’han gastat i espera que hi hagi sort.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/bestreta-psc.mp3|titles=bestreta psc]

El regidor del PP, Xavier Martín, assegura que entenen la situació però recorda que és fruit d’una mala gestió des l’anterior govern i que per això s’abstenen.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/bestreta-pp.mp3|titles=bestreta pp]

L’alcalde de Tordera, Joan Carles, diu que aquests diners es van invertir en serveis i que no es poden descomptar. També reclama que no es faci pagar als ajuntaments una dolenta gestió de l’Estat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/bestreta-ciu.mp3|titles=bestreta ciu]

La moció es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC i l’abstenció del PP. En el mateix plenari de dijous també es va aprovar una moció a favor d’un finançament local català. Els grups de CiU i ERC van acordar, amb les abstencions del PSC i el PP, recolzar la Generalitat en la petició d’un pacte fiscal en la línia del concert econòmic que suposi una millora del finançament de Catalunya i també dels governs locals.

ÚLTIMES NOTÍCIES