IniciNoticiesPolíticaLA MEITAT DELS METGES DE L’AMBULATORI DE TORDERA SECUNDEN AVUI I DEMÀ...

LA MEITAT DELS METGES DE L’AMBULATORI DE TORDERA SECUNDEN AVUI I DEMÀ LA VAGA CONTRA LES RETALLADES. EL CENTRE GARANTEIX ELS SERVEIS D’URGÈNCIA.

El sindicat Metges de Catalunya han convocat per avui i demà una vaga als centres públics i concertats, coincidint amb la campanya electoral, per mostrar el seu rebuig a les retallades. A l’ambulatori de Tordera, la meitat dels metges secunden la vaga. Segons l’ordre de la Generalitat, l’atenció primària es pot veure afectada fins a un 75% de les visites programades. De tota manera, els centres d’assistència primària i extrahospitalària han de garantir els serveis d’urgència durant l’horari habitual de cada centre.

Per això, la Generalitat ha establert que una quarta part de la plantilla de l’atenció primària treballi durant la primera jornada de vaga i que un terç ho faci durant la segona. El director de l’ambulatori de Tordera, el doctor Albert Alum assegura que es faran serveis mínims durant tot el dia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/vaga-doctor-alum-1.mp3|titles=vaga doctor alum 1]

El director del CAP a Tordera apunta que demà probablement es repeteixi la mateixa afectació per la vaga.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/vaga-doctor-alum-2.mp3|titles=vaga doctor alum 2]

Per la seva banda, el president del sindicat, Albert Tomàs, reclama recuperar el nivell salarial i l’activitat assistencial del 2010. Tomàs ha afegit que també convoquen la vaga perquè els hi han arribat “informacions” que apunten que el 2012 “es retallarà un 4,8%” el pressupost del Departament.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/vaga-ambulatori-21.mp3|titles=vaga ambulatori 2]

En total, uns 16.500 facultatius de 65 hospitals i 427 Centres d’Atenció Primària estan cridats a la vaga aquest dimarts i dimecres en contra de les retallades.

ÚLTIMES NOTÍCIES