IniciNoticiesEntitatsEL CERCLE ASTRONÒMIC DE LA TORDERA ACOSTA L’EVOLUCIÓ DE L’UNIVERS EN UNA...

EL CERCLE ASTRONÒMIC DE LA TORDERA ACOSTA L’EVOLUCIÓ DE L’UNIVERS EN UNA XERRADA A LA BIBLIOTECA.

Catalunya és un dels territoris del món on més abunden les associacions astronòmiques. Més enllà de ser grups d’amics amb una afició comuna, la tasca que sovint desenvolupen els seus membres representa una gran aportació a la ciència. Sovint, els autors d’importants descobriments han estat astrònoms amateurs. Un grup d’amics de Tordera aficionats a l’astronomia, formen el cercle astronòmic de la Tordera. Ahir van organitzar una conferència temàtica, a la biblioteca, sobre el “Big Bang, l’evolució de l’univers. El fundador del cercle astronòmic, Esteve Aguilar va explicar que l’Univers es va originar amb el Big Bang fa uns 14 mil milions d’anys. Des d’aquell moment, el cosmos es troba en constant evolució. En aquesta xerrada es proposava un apassionant viatge per l’Univers que va permetre entendre millor què és l’Univers, quins elements hi podem trobar, com canvia amb el temps i quin futur li espera. Escoltem Esteve Aguilar en declaracions a aquesta emissora.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/balanç-xerrada-castor.mp3|titles=balanç xerrada castor]

Esteve Aguilar va acompanyar la xerrada amb un seguit de diapositives que guiaven els assistents en aquest viatge astronòmic.

D’altra banda, el cercle astronòmic Tordera també impulsa uns tallers familiar dirigit a nens i nenes a partir del 8 anys. La primera sessió serà el divendres, 28 d’octubre a les 6 de la tarda. En aquesta sessió es farà una introducció a l’astronomia i també s’ensenyarà el funcionament d’un planisferi. La segona sessió serà el 4 de novembre, a les 6 i es podrà gaudir d’una observació amb telescopi. Per assistir al taller cal inscripció prèvia trucant a la biblioteca, al 93.764.25.60