IniciNoticiesSocietatELS MOSSOS NO MULTARAN LES PROSTITUTES A LES CARRETERES DE L’ESTAT. LA...

ELS MOSSOS NO MULTARAN LES PROSTITUTES A LES CARRETERES DE L’ESTAT. LA N-II, AL SEU PAS PER TORDERA, ÉS UNA DE LES MÉS PROBLEMÀTIQUES.

L’objectiu del conseller d’Interior, Felip Puig, d’eliminar la prostitució de les carreteres catalanes emparant-se en la normativa de seguretat viària, considerant que són un perill per a la conducció, sembla tenir encara un final llunyà. De moment, els Mossos només podran sancionar prostitutes i clients a les carreteres de titularitat de la Generalitat. Així, en queden al marge carreteres de titularitat estatal com la N-II, al seu pas per Tordera, o la N-260 i la N-340, que són les que concentren la gran majoria de prostitutes. Això suposa un entrebanc al nostre municipi, sobretot en el tram de la N-II al seu pas per la urbanització Terrabrava, on s’hi concentren un bon nombre de prostitutes. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/alcalde-prostitucio-1.mp3|titles=alcalde prostitucio 1]

La situació que es crea resulta contradictòria, perquè la prohibició de la prostitució arran de carretera que planteja la Generalitat es justifica en termes de seguretat del trànsit, una competència que és del govern català i que assumeixen els Mossos a totes les carreteres de Catalunya. Joan Carles Garcia assegura que tenim un problema i que tard o d’hora, si s’actua des de Catalunya també hauran de fer alguna cosa des de Madrid.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/10/alcalde-prostitucio-2.mp3|titles=alcalde prostitucio 2]

La gran proliferació de prostitutes que ofereixen els seus serveis als vorals de la carretera N-II, al seu pas per Tordera, continua al mateix nivell de fa dos anys. En aquest temps, l’Ajuntament ha intentat eradicar aquesta pràctica del terme municipal a cop de multes, però el resultat no ha estat el que s’esperava. Tordera és un dels municipis més perjudicats per la prostitució. En el tram torderenc de la N-II actualment es poden comptar més d’una desena de prostitutes.