IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA DE TORDERA ACULL AQUESTA SETMANA UNA EXPOSICIÓ ARTÍSTICA SOBRE EL...

LA BIBLIOTECA DE TORDERA ACULL AQUESTA SETMANA UNA EXPOSICIÓ ARTÍSTICA SOBRE EL RELAT DE PERE PORTER.

Després de ocupar diverses sales d’ exposició d’arreu de les comarques gironines, l’exposició El viatge a l’infern, interpretació artística del relat de Pere Porter arriba a la biblioteca de Tordera. La llegenda d’en Pere Porter es basa en l’existència real del personatge que va néixer, viure i morir a Mas Portés, situat al veïnat de Sant Daniel de Tordera, la vida del qual va estar envolta de tal misteri que veritablement fa pensar que quelcom d’estrany li va succeí.

Aquest projecte te la voluntat de fer convergir dues excel·lents mostres culturals: la literària i l’artística. En aquest sentit, la proposta és la d’aprofundir i difondre una peça molt notable de la literatura popular catalana del segle XVII i XVIII: la llegenda de Pere Porter, a través de l’anàlisi de diversos autors. Els millors artistes plàstics de les comarques gironines han expressat en les seves obres la llegenda de Pere Porter, pagès torderenc que segons el conegut relat va poder arribar a l’infern.

L’exposició va acompanyada d’un catàleg, on es reprodueixen totes les obres, amb textos de Ricard Planas, Lluís Costa, Pep Valsalobre, Jordi Tardà, Salvador Garcia-Arbós, Narcís Figueras i Pep Vila.

El projecte és promogut i coordinat pel director de l’Arxiu Municipal de Sils i professor de la UdG Lluís Costa. L’acte central de l’exposició serà el dimecres 28 de setembre a les 19:00h. L’acte inclourà la interpretació teatralitzada d’un fragment del relat de Pere Porter a càrrec de l’A.C.R. Pere Cot. La responsable de la biblioteca, Silvia Anfronts apunta que aquesta exposició arriba a Tordera, a través del cercle d’historia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/exposicio-pere-porter.mp3|titles=exposicio pere porter]

Així doncs, pintors, escultors, ceramistes, fotògrafs posen el seu art i prestigi al servei de la llegenda de Pere Porter. L’exposició està produïda per l’arxiu municipal de Sils. La mostra la podreu visitar fins divendres en l’horari habitual de la biblioteca.