IniciNoticiesSocietatINDITEX HA GENERAT MÉS DE 9.200 LLOCS DE FEINA EL DARRER ANY

INDITEX HA GENERAT MÉS DE 9.200 LLOCS DE FEINA EL DARRER ANY

Inditex no para de créixer i aquest dimecres ha tornat a presentar una xifres espectaculars, i més tenint en compte l’actual context de crisi: en només sis mesos ha obert 177 botigues noves en 35 països, les vendes del grup han repuntat el 12% fins els 6.209 milions d’euros i en un any ha generat més de 9.200 llocs de feina.

El gegant tèxtil inverteix actualment 190 milions d’euros fins el 2015 per ampliar la planta logística que té a Tordera, una inversió que suposarà un revulsiu per a la zona i que generarà 500 llocs de treball directes. Inditex té a Tordera la seu central de tres de les seves marques: Massimo Dutti, Bershka i Oysho. A més dels serveis centrals (gestió, comercials, disseny, etc), la multinacional també fa des de Catalunya la distribució dels productes d’aquestes marques a les botigues que té per tot el món. Es fabriquin on es fabriquin, els productes d’aquestes tres firmes s’envien des de Tordera a tot el món a un ritme de dos cops per setmana, durant tot l’any. Actualment treballen en aquesta plataforma al voltant de 950 persones, una xifra que després de l’ampliació s’hauria d’incrementar en 500 persones més al 2015.

Només durant el seu primer semestre fiscal, inditex, ha obtingut un benefici net de 717 milions d’euros, un 14% més que en el mateix període de l’exercici anterior, uns resultats que la companyia ha atribuït al seu estricte control de despeses operatives i el seu creixement a Àsia. A més, continua la seva expansió i en els pròxims mesos té previst entrar amb la seva marca insígnia, Zara, en nous mercats com Sud-àfrica, Taiwan, Geòrgia, Azerbaitjan i Perú.

ÚLTIMES NOTÍCIES